Tyxo.bg counter
Изида (Богиня на магията, живота и верността)

20 март – 2 април
Египетското име на богинята е Изет, тя е изобразявана като жена, на чиято глава има стол. Символ е на плодородието, водата, вятъра, женствеността и съпружеската верността.
Хората под нейна закрила са умни и силни, но са твърде емоционални. Те обикновено прибързват, както в работата си, така и във взаимоотношенията си с другите. И тъй като са значително себелюбиви, не обичат критиката, признаването на личните грешки. За тях е по-лесно да се обидят на някого, отколкото да признаят, че са сбъркали. Обаче от друга страна са великодушни, след време забравят обидата си и много успешно се правят, че нищо не е станало.
Хората на Изида обичат да бъдат значими, да се включват в големи проекти, да вършат важна дейност и естествено, да бъдат забелязани и оценени. Ако никой не ги похвали, те ще намерят как да напомнят за себе си и делата си, макар че никога няма да се самоизтъкват грубо. У тях бушуват много силни страсти и те не могат да се примиряват с безличието. Наложително да си кажат мнението, независимо правилно ли е, или не. Не могат да бъдат овинени в лукавство и задкулисни игри, по-скоро обратното – твърде прями са, което понякога им създава неприятности. Сами знаят, че не всичко, което човек мисли, трябва да се каже, защото са достатъчно мъдри, но са си такива.
По принцип това са красиви и елегантни хора, обичат спорта, спортните дрехи и са динамични.
Държат изключително много на семействата си, ненавиждат изневярата. Понякога прекаляват в грижите за близките си, но са винаги добронамерени към тях.
Разбират се отлично с Амон, други Изида и Сохмет, Барт. Сет, Озирис, Хонсу, Хатор, Анубис. Трудно общуват с Хнум и Хапи.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68