Tyxo.bg counter
Ихи (Бог на музиката)

3 април – 19 април
Ихи е изобразяван като дете с лира и е роден под знака на щастието. Той е покровител на музиката. Хората под неговата власт са много интелигентни и талантливи, амбициозни и последователни. Те упорито преследват целите си и обикновено ги постигат. Често са твърде директни, чужди са им задкулисните игри и интригите. Мразят да отлагат нещата във времето и добре знаят поговорката „Желязото се кове, докато е горещо.” Хората под опеката на Ихи са прекалено доверчиви, въпреки че прозират лесно измамата, когато става дума за околните. Тъй като са оптимисти, те все искат да вярват в доброто у другите. Когато са разочаровани, могат да покажат непоколебима твърдост и да накажат сурово измамника.
По принцип това са точни хора, не закъсняват, не обещават напразно, не дават пари на заем, ако това ще ги затрудни. Могат да казват „Не”, когато преценят, че това е по-добър вариант от едно фалшиво „Да”. Те са привлекателни за останалите, макар и някога да са прекалено сторги. Хората инстинктивно разбират, че могат да им се доверяват и да разчитат на тях.
Ихи обичат всички изкуства, отдават дължимото на спорта като средство да се поддържа здравето и като начин на общуване. Те най-често имат спортна фигура, макар че не са големи любители на системни и изтощителни тренировки.
За брак са им препоръчителни Мафдет, Тефнут и Птах. Разбират се добре с Упес, Себек и Нун. Най-трудно общуват с Маат.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68