Tyxo.bg counter
Баст (Богиня на радостта)

20 април – 1 май
Баст е богинята на радостта и веселието, която е изобразявана с глава на котка и с лира. Тя покровителства свободолюбиви и мъдри хора, които са и големи авантюристи. На нейното влияние се приписват онези качества на жените, заради които ги определят като „фатални”.
Хората под нейния знак са твърде загадъчни, трудно разгадаеми. Не е лесно да се прозрат техните намерения, тъй като те умеят да се владеят, знаят кога и пред кого какво да говорят. Те не общуват с всеки. Не защото не могат, а защото не искат. Мнозина от тях считат себе си за елит.
Много хора се заблуждават, когато за пръв път общуват с Баст. Привидната мудност и спокойствие крият един твърде бърз и пресметлив ум, упорит характер, прозорливост и ако се наложи, безскрупулност. Нищо не може да спре един представител на този знак, ако той си е наумил нещо или ако някой си позволи да засегне интересите на децата му. За никого не е добре да изпита гнева на Баст. Те имат достатъчно търпение да изчакат най-удобния момент и да нанесат решителен удар. Не се обясняват дълго, но действат безапелационно.
Ако обаче спечелите сърцето на такъв човек, трябва да знаете, че имате верен приятел с ненадминато чувство за хумор. Спазват обещанията си, кажат ли, че ще помогнат, значи ще помогнат. И жените, и мъжете са верни на любимия човек, но е много трудно да се спечели доверието им.
Добре се разбират с Хнум, Озирис, Изида, Сохмет, Анубис, Хатор, Хапи. Трудно общуват със Сет, Хонсу, Гор.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68