Tyxo.bg counter
Тот (Бог на занаятите и науката)

2 май – 20 май
Бог Тот е един от най-верните помощници на Амон. Той е създател на "Книгата на живота" и е роден под знака на мъдростта.
Хората под знака на Тот са мъдри, интелигентни, отлични организатори и аналитици. Те разсъждават задълбочено почти за всичко и откриват истини, които са недостижими за останалите. Tвърде точни в преценките си както за хората, така и за ситуациите, а това им помага да имат добро финансово състояние. Тъй като са общителни, любезни и оптимистично настроени, имат и много връзки, макар и не винаги на основа приятелство. За тях няма невъзможни неща, винаги ще намерят начин да стигнат до победа. Не се ограничават само с разсъждения, спокойно могат да се захванат и за най-тежката физическа работа, ако това се налага. Не е ли нужно, предпочитат да намерят някой друг да я свърши.
Техен проблем е подозрителността им. Рядко са в такова състояние, но обхване ли ги, могат да обявят и най-добрият си приятел за предател. В повечето случай успяват да се справят, преди да е станало късно, със своите демони, благодарение на разсъдливостта си.
Представителите на знака обичат да си угаждат, да глезят любимите си хора и да им правят скъпи подаръци. Парите за тях са начин да живеят по-добре, но много разумно си прибират по някоя голяма сума за „черни дни”. До голяма степен това са хора авантюристи, когато стане дума за пътуване до интересни и непознати места. Това е една от големите им слабости, тъй като са жадни да научат нещо ново, да видят нещо различно. Мнозина от тях посещават известни исторически или географски места, но могат да бъдат намерени и в най-дивата джунгла.
Повечето Тот са влюбчиви и ако за нещо могат истински да страдат, това са любовните преживявания, макар че рядко биват отхвърляни от противоположния пол.
Тот се разбират великолепно с Непри, Ихи, Птах. С Мафдет, Бену, Нун, Тефнут и Мут могат да поддържат приемливи отношения и за двете страни. Почти не понася Себек и Маат.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68