Tyxo.bg counter
Хонсу (Бог на Луната и времето)

21май – 30 май
Хонсу е един от най-почитаните богове в Египет. Той е син на Амон и Мут. Този бог има както светла, така и тъмна и опасна страна. Изобразяван е с лунния диск на главата си.
Хората под неговата власт също носят много добро у себе си, но могат да бъдат и опасни, когато са разгневени. Те са романтични, общителни, жизнерадостни. Обичат да бъдат лидери и да се зачита волята им. Често спорят и са безкрайно доволни, ако успеят да оборят своя противник с красноречието си.
Подвластните на Хонсу са интелигентни и се интересуват от всичко, но нямат волята да се придържат към една кауза. Сменят хобитата си, професията, даже приятелския си кръг. Околните не им се сърдят и често ги приемат като малко дете, за което всичко е интересно.
Но по същество хората на Хонсу не приличат на дете, което иска да опита всичко, когато си поставят цел, която е важна за тях. Независимо по какъв начин, те постигат желаното. За тях провалът е неприемлив и затова са способни да си послужат и с някои недотам почтени средства, макар че предпочитат да са почтени. Могат да са егоистични, подмолни и естествено, да намерят достатъчно приемливо оправдание за такава постъпка. Не живеят с угризения на съвестта.
Страдат от голяма доза суета и за тях е важно да бъдат в тон с модата в облеклото, да имат модерна техника, хубава кола. Не са обаче прахосници. Внимателно ще пресметнат за какво да дадат парите си, от тях не могат да се очакват глезотии по отношение на вещите. Да, предпочитат изяществото, но не забравят да помислят и за полезността на определена вещ.
Добре се разбират с Маат, Нун, Птах и Хапи, Мут, Бену, Себек, Упес и Ихи, но общуват трудно сТефнут и Мафдет. Няма знак, с който въобще да не могат да се понасят.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68