Tyxo.bg counter
Бену (Бог на сътворението)

31 май – 20 юни
Според древните египтяни Бену е богът, който е възникнал от водния хаос и така е ознаменувал сътворението на света. Той е изобразяван като чапла, символизираща новото начало.
Хората под властта и закрилата на Бену са прекалено свободолюбиви и не понасят да бъдат командвани или надзиравани. Те са значително твърдоглави и приличат на едно никога не порастващо дете по своята любознателност и динамичност. От друга страна могат да прозират доста по-бързо от другите света около себе си, да долавят предварително както опасностите, така и ползите от ставащото наоколо им.
Макар и доста спонтанни и избухливи хората от този знак имат много познати, способни са да общуват почти с всеки, но ако трябва да говорим за приятели, нещата стоят по-различно. Дребнавостта и елементарните реакции са причина да губи приятели, но пък винаги се намират нови. Бену са авантюристично нагласени и търсят приключения постоянно. Интересно е, че могат да обърнат в приключение и най-баналната житейска ситуация, ако не с друго, то поне с шумна разправия или с буйния си смях по някакъв повод, който за останалите хора не е нещо особено. Великолепното им чувство за хумор и бързото прозрение им дават възможност да съзират неочевидни за другите неща, но пък липсата на самоконтрол им изиграва понякога неприятна шега. Те рядко си признават, че са се държали неадекватно, но дълбоко в себе си го знаят.
Обичат да са лидери, но и това им омръзва бързо. Такива са и в любовта – не създават много трайни връзки, но обичат те да са водещите.
Разбират се с Маат, Мут, Ихи, Тефнут, Упес, Себек и Птах. Трудно общуват с Мафдет и Непри.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68