Tyxo.bg counter
Хатор – (Богиня на небето)

21 юни – 1 юли
Хатор е изобразявана като жена с рога и е богинята на небето. Древните са я почитали като небесна крава, която е майка на Слънцето. Това е най-женствения знак в египетския зодиак, а хората под властта на Хатор са твърде чувствителни. Те преживяват света около себе си, способни са да се радват на красивото, да страдат по дребни поводи, да проявяват щедрост, но и силни гневни изблици. Една от недотам добрите им страни са пристъпите на песимизъм, но не може да се твърди, че имат изцяло такава нагласа. По-скоро са жизнерадостни и добронамерени, вярват в доброто и красивото у хората.
Понякога въвеждат околните в заблуда с привидната си кротост, но всъщност са изключително упорити и дори прекалено смели. Трябва да бъдат оставяни да вземат сами решения, макар че в детството си се нуждаят от силен ръководител. Умеят да манипулират другите и да извличат полза за себе си. И тъй като са много чаровни, никой не им се сърди.
Не обичат да бъдат критикувани и дори се обиждат от това, но им минава бързо. Не са агресивни, но когато са предизвикани, дават много достоен отпор и често противниците им остават изумени и от физическата им сила, и от бързите реакции.
Хората на Хатор трудно споделят, но с готовност изслушват чуждите проблеми. Дават мъдри и правилни съвети. Твърде интелигентни от ранно детство, те някак естествено натрупват своята мъдрост, а любознателността им ги кара да се интересуват от всичко. По тази причина са добри съветници дори на по-възрастни от тях хора.
Много добре се разбират с  Хонсу, Гор, Сет, Изида, Амон и Анубис. За семейство не са подходящи Хнум и Хапи, но в деловите отношения няма проблеми.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68