Tyxo.bg counter
Нун (Космическо божество – воден хаос)

2 юли – 21 юли
Нун и жена му Нунет се смятат за изначални божества, от които след това са произлезли останалите богове. Хората под неговата власт са твърде интересни. Те са физически красиви, обаятелни са и са твърде артистични. На пръв поглед изглеждат често лекомислени, но всъщност притежават дарбите на добри анализатори. Изключително свободолюбиви са и всеки опит да им се наложи чужда воля обикновено завършва с провал. Ако сами си набележат цел, могат да я следват всеотдайно, да жертват всяка свободна минута, докато я постигнат. Обичат да бъдат поощрявани, да им се оказва подкрепа, да бъдат ласкани, но не и пряко да ги командват. Ако искате един Нун да изпълни нещо по вашата воля, ще трябва така да представите пред него нещата, че той да повярва колко добра идея е родила главата му.
Представителите на знака не понасят конфронтациите, кавгите и клюките. Предпочитат мирното разбирателство, а и могат да бъдат добри агитатори. Умеят да слушат, да подкрепят, стига да преценят, че ситуацията изисква това. Могат обаче да бъдат и твърде прями и не спестяват истината, особено ако почувстват, че нещо застрашава важни за тях дела или близките им.
От една страна представителите на знака обичат да се усамотяват и да разсъждават над важни за тях проблеми, а от друга се стремят да са заобиколени с повече хора – всичко зависи от настроението им. Могат да бъдат център на компанията, да са забавни и много весели, но само ако се почувстват комфортно в определена среда. Колкото и да обичат красивите неща, изяществото, те не понасят превзетостта и снобизма.
Интересно е и отношението им към парите. Умеят да печелят, умеят и да харчат, но предпочитат да си събират по-големи суми и да си ги заделят. Правят това редовно и понякога даже тайно от семейството си, особено типично е това за жените от знака.
Нун се разбира добре с Маат, Бену, Амон, Себек и Упес, Ихи, Птах. С Непри, Мут и Мафдет общува по-трудно, но не е невъзможно да работи с тях.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68