Tyxo.bg counter
Цветове - сънища II част

Червено- за алхимиците червеното е цветът на фулминато- моментът, когато всички сили се обединяват, за да се превърнат във Великото творение (фиософския камък). В този контекст червеното изразява съзидателното начало, активността, пробуждането, стремежа напред. В отрицателния си аспект означава ярост, необуздани страсти, сексуалност, агресивност и властолюбие. Този цвят винаги предвещава, че сънуваното много скоро ще се сбъдне.

Зелено- зеленият цвят символизира природата, плодородието, душевното умиротворение и спокойствие. Това е цветът на развитието и растежа. Символизира вечно възраждащата се надежда, радостта, благополучието, светлите надежди. Обикновено ви предвещава материално благосъстояние и пари. В отрицателния си аспект ви предупреждава, че някой изпитва към вас завист, съперничество или ревност. Ако сънувате сън в зелено, ще се ядосате твърде скоро.


Кафяво- това е цветът на плодородната земя, на стремежа към съзидание, на предприемческото мислене, на успешните замисли за материално благосъстояние. Той символизира здравия и практичен разум, спокойсвието и храмоничния живот, дълготрайните и стабилни съюзи. Означава още строгост и грижливост. Но може също така да изразява властолюбие, неудържимо желание за самоналагане, за контрол над всичко и над всеки. Като цвят символ на есента, може да символизира провал или упадък, влияние на зли сили, малодушие или депресия.

Розово- розовият цвят е символ на пролетта, младостта, и нежността, на чистата зараждаща  се  любов, на нова връзка или брак. Той символизира открито отношение към околните, безгрижие, жизнерадост и веселие. Този цвят предвещава, че сънят ще се сбъдне сравнително скоро- до 3 седмици или 3 месеца. Негативното значение на розовото е живот в илюзии и заблуда, разочарования, измамна любов или отдаване на забранени страсти.

Морскозелезно
- това е цветът на романтиката и мечтите и означава притежание на силна интуиция, природни таланти и способности. Морскозеленото символизира вечният стремеж към съвършенство, пълната мобилизация на силите, за да бъдат постиганти и най-невъзможните цели. Негативният му аспект ви предупреждава да се научите да контролирате чувствата си и да се избавите от болезнената мнителност и нерешителност.

Златисто
- в алхимията залтистият цвят е символ на  Великото творение (фиософския камък) и е израз на издигането на човешкия дух до духовното начало на вселената. Златистата карта, както и да сънуваш в златисто, означава постигане на всичко желано, духовно прераждане, почит величие. Златното е цветът на мъдростта, магическите способности и космическата хармония. Но в отрицателното си значение той предупреждава за могъщата разрушителна сила, която винаги следва прекомерния успех.

Цветове - сънища


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68