Tyxo.bg counter
Огледалото враг

Едва ли има дом, в който да няма огледало и по-точно огледала. Днешният човек не може да си представи живота си без този предмет, отразяващ образа ни. Никога обаче не забравяйте, че огледалото е мощен магически атрибут, около който се носят легенди.
От мрака на миналото до нас са достигнали преданията за Екатерина Медичи, която притежавала огледало със страшната способност да убива нейните врагове. Преданието разказва, че огледалото на властната кралица било изработено от майстор алхимик, който вложил в него могъщи сила. Когато кралицата дарявала огледалото на неудобен за нея човек, то отразявало образа му така, че последицата била мозъчен кръвоизлив и съответно смърт. А владетелката прибирала обратно магическия предмет, за да го подари след време на друг свои враг.


И до днес в дома на покойник огледалото се закрива, за да не прихване душата на мъртвия, която все още обитава дома си. Стане ли негова жертва, душата остава навеки там. Затова не бива да се купуват огледала от антикварни магазини, защото те биха могли да носят страшни енергии и да са обитавани от мъртви души.
Друго вярване твърди, че когато в дома има бременна, тя не трябва да се поглежда в огледалото, а когато започва раждането, всички огледала задължително се изнасят от къщата.
Поверията препоръчват и децата да не се оглеждат дълго в огледало, а в наши дни парапсихолозите поддържат тази препоръка. Всъщност те твърдят, че никой не бива дълго да се застоява пред огледалото, защото то има способност да натрупва външна енергия, която после излъчва, а влиянието й върху човека е непредсказуемо.
Широко разпространено е мнението, че да счупиш огледало е сигнал за нещастие, но всъщност огледалото няма пророчески свойства. То реагира на вече съществуващи негативни и разрушителни енергии, което означава, че не самото счупване носи нещастие.
Огледалото може да бъде използвано и за благородни цели, но това е тема за друга статия.

 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68