Tyxo.bg counter
2014 - година на Синия дървен кон

Остава малко време до Нова година, а 2014 според източния календар е годината на Синия дървен кон, която ще настъпи на 31 януари 2014 и ще продължи до 18 февруари 2015 г.
Важно е да се помни, че до 31 януари все още  е в правата си Черната водна змия, която е мъдра, но може да бъде и агресивна, ако долови интригантство и непочтеност.
Конят символизира динамика, енергия, непредвидимост, стремеж към власт и преобразуване, голям творчески потенциал, интелигентност.
Космическият елемент на годината е дърво, което предполага и практичност, естетика, изящество.
Цветовете са синьо, изумрудено зелено, зелено с нюанси на кафяво и сиво. Вгледайте се в листата и кората на дърветата и ще откриете цялото богатство на палитрата, подходяща за годината на Синия дървен кон.
Конят се отличава с независима природа, но той е и мъдър, умен, учи се бързо. Това определя  годината да е успешна за работливите, смелите и находчиви хора. Тя ще е  благоприятна за хората с висок интелект и за тези, чието въображение е продуктивно и позитивно.
Конят е общителен, жизнерадостен, обича простора и свободата. Той може да стане твърде своенравен в тесни и мръсни пространства, а може да загуби своята жизнерадост. Затова поддържайте домовете си  чисти. Бъдете често сред природата, пътувайте. С една дума живейте пълноценно, работете пълноценно и ще се радвате на една успешна година.


Не накичвайте дома си с много сувенири, символизиращи годината на Синия дървен кон. Конят обича изяществото. Достатъчно е да имате изящна дървена фигурка на кон, звънче и подкова. Именно това ще са талисманите на 2014.
Ако решите да аранжирате букети от сухи растения, не забравяйте да сложите стръкчета овес.
Когато подготвяте блюдата за новогодишната трапеза, не прекалявайте в желанието си да изтъкнете, че идва годината на Коня. Достатъчно е да изпечете бисквити с форма на подкова или да оформите някоя салата като подкова. Навярно се досещате, че ако не сте голям майстор в декорацията на ястията, е възможно да създадете неприятна за окото картина, ако решите да оформите фигура на кон. Това не е и необходимо!
Някои почитатели на източния хороскоп съветват в средата на новогодишната трапеза да се поставят стръкове сено, завързани с червена лента за обуздаване на Коня, купичка с овес и купичка с вода, но това вече е личен избор. Конят обича всичко натурално: моркови, цвекло, ябълки, банани. Така че и свежите салати ще му харесат.
Най-важното е между хората да цари обич, доброта и веселие, защото Конят е силно интуитивно животно и ще му е приятно да е в такава атмосфера.

 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68