Tyxo.bg counter
Внимателно със златните накити

Учените отдавна се опитват да разгадаят как различните метали и скъпоценни камъни влияят на човешкия организъм. Още в древността бижутата са смятани не само за демонстрация на социалния статус, а и за предмети, които могат да влияят на съдбата и здравето.
Особен интерес винаги е представлявало златото и влиянието му върху организма на човека.
Канадските учени неотдавна публикуваха своя изследване, в което твърдят, че златото при съприкосновението си със кожата на човека, може да действа възбуждащо на нервната система, да забавя обмяната на веществата, а в определени случай да предизвиква тревожност и да влияе на човешкото настроение.
Прекалено емоционалните хора могат да изпаднат дори в депресия, ако носят постоянно златни накити в по-голямо количество.
Според учените страдащите от епилепсия са изложени на още по-голям риск, тъй като блясъкът на метала може да предизвика пристъп.
Учените от Канада препоръчват на твърде емоционалните хора да заменят златните бижута със сребърни, тъй като среброто влияе положително на нервната система. То има и свойството да понижава артериалното налягане, а антисептичното му действие е безспорно.
За любителите на златни украшения, които имат по-стабилна нервна система, е препоръчително да свалят златните накити по време на сън, като особено важно е това по отношение на пръстените.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68