Tyxo.bg counter
Как да посрещнем годината на Синята дървена Коза (Овца)

Според Източния календар 2015 е година на Синята дървена Коза (Овца). Това от своя страна означава, че е добре да я посрещнете сред природата, а не в градски условия. Можете да отидете в планината, на село, на вилата. Колкото по-близо сте до природата, толкова по-добре.
Ако трябва да прекарате празника в града, не се стремете да сте в луксозни и скъпи заведения, защото това няма да се хареса на Синята дървена Коза. Останете в дома си, поканете близки родственици и добри приятели, създайте уют и спокойствие. Само запомнете, че спокойствие не означава да гледате телевизия. Това ще е скучно. Трябва да се погрижите за забавления, защото Козата не понася скуката. Тя е динамична, дейна.

Наложително е да се постараете за трапезата. Тя трябва да е богато украсена, но с много вкус. Естествено е покривката и салфетките да са изискани, най-добре ще е да са ленени и да бъдат с красиви декорации в син цвят.
Съдовете – чаши, чинии, купички – да са фини, без прекалено много шарки по тях.
Задължително е на празничната трапеза да има малка дървена фигурка – символ на година.  Потърсете изящна козичка (овца), достатъчно е да поставите една такава фигурка. Навярно в стаята вече сте подредили и други такива.
Не забравяйте цветята и ги комбинирайте с треви, листа, нежни клонки.
Подходящи са и сребърни захарници, кристални купи с бонбони – лакомство за Козата, а дървени подложки към някои съдове ще са по вкуса на Синята дървена Коза. Само преценявайте всичко внимателно – Козата не понася кича.
Свещите на масата, както и на други места из помещението, са важен елемент от празничната украса.

Когато обмисляте менюто, помнете, че Козата е вегетарианка. Трябва да включите достатъчно леки салати, плодове, сирена, печива.
Козето сирене е задължително.
Изберете ръжен или пшеничен хляб, който да бъде постоянно на трапезата в красиво панерче от естествен материал или нарязан на елегантна дъска.
Много изискано ще бъде да приготвите разнообразни млечни коктейли, натурални сокове и компоти.
При избора на плодове не забравяйте, че Козата обича ябълки, сливи. Добавете мандарини, ананас.
Когато подреждате салатите и плодовете, избирайте прозрачни съдове, за да се виждат продуктите.
За месните блюда предпочитайте птици. Рибата също е подходяща. Абсолютно забранено е агнешко, ярешко, овче и козе месо. Ползвайте свежи зеленчуци, ако трябва гарнитура. Морковите и зелето е желателно да присъстват в свеж вид.
Важно е всичко да бъде красиво, вкусно, да се вижда добре, защото Козата е любопитна и изискана.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68