Tyxo.bg counter
2016 - година на Огнената маймуна

Новата 2016 година ще бъде под знака на Червената огнена маймуна. Според източния календар нейното начало е на 8 февруари, а краят на 28 януари 2017. Но никога не е лошо човек да е наясно предварително с бъдещето.
До 8 февруари можем да си създадем нагласа, че предстои една твърде разнообразна и динамична година.
Маймуната е едно непредсказуемо, умно и твърде изобретателно животно, което може да бъде творец с богата фантазия, но е и стихиен разрушител. Тази двойнственост е типична както за характера ?, така и за поведението. 
Именно тези характеристики дават облик и на годините (1956, 1968, 1980, 1992, 2004), белязани от знака на маймуната. През 2016 година трябва да се действа решително, независимо, че понякога шансовете за успех няма да изглеждат големи според предварителните разчети. Не бива да се забравя, че ако бъде пропуснат точния момент, колкото и да са обмислени плановете, провалът е неизбежен. Това не означава да се действа неразумно. Напротив - хладнокръвното и бързо мислене ще са предпоставка за правилните избори.
Не забравяйте, че маймуната може да бъде пакостлива, нахална и дори себична и ако усетите как в даден момент се доближавате до нейния отрицателен свят, бързо реагирайте и потушете желанията си да навредите на някого.  Подтиснете егоизма си и дайте възможност на доброто у себе си да надделее.


Не забравяйте, че Маймуната може да бъде пакостлива, нахална и дори себична и ако усетите как в даден момент се доближавате до нейния отрицателен свят, бързо реагирайте и потушете желанията си да навредите на някого.  Подтиснете егоизма си и дайте възможност на доброто у себе си да надделее.

Символ на 2016 според китайския хороскоп е металът.
Червеният цвят и всички огнени цветове и отенъци ще са на почит в годината на Маймуната, която обича и камъни в червено - рубин, гранат, огнен опал. Янтарът също е сред любимите й накити.

Маймуната обича много дома и семейството си.
Настъпващата 2016 е  подходяща за създаване на семейство и за укрепване на семейните отношения. От друга страна тя ще е благодатна за хората с авантюристичен дух.

Ако все още планирате как да посрещнете 2016, не забравяйте, че Маймуната обича всичко ярко, лъскаво, блестящо и със силен аромат.
Новогодишните украси трябва да са пищни, с повече червени, оранжеви, огнени цветове, но е нужно да присъства и достатъчно зелено. Нека има много свещи, бенгалски огън, фойерверки.
Маймуната много ще се радва да е на шумни места - площади, заведения, клубове. Колкото повече хора, толкова по-доволна ще е тя. Ако държите да сте в дома си, нека компанията е по-голяма, весела и шумна.

На трапезата можете да сложите всичко, което ви харесва за празничната вечеря, но не забравяйте, че акцентът трябва да е на натуралните храни.  Разнообразието от плодове и зеленчуци е много важно. Свежите подправки също ще се харесат на Маймуната.
Пъстри цветя, красиви прибори - всичко това ще е отбелязано като плюс. Любимите цветя на Маймуната са хризантемите, така че можете чрез тях да задоволите придирчивия й вкус към разнообразие от багри. Махнете  всички сухи и изкуствени цветя , те не се нравят на капризната покровителка на годината.
Ако сте човек с по-семпъл вкус, все пак опитайте да внесете малко разнообразие и в личните си предпочитания. Ако ви е трудно това, Маймуната ще се задоволи и с по-пастелни цветове, но в различни тоналности.

Добре ще е из стаята да има фигурки на маймунки, но трябва да проявите много финес, защото Маймуната е твърде докачлива и ако схване някоя фигурка като подигравка, ще ви направи наистина на маймуна, без да изпита ни най-малко угризение.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68