Tyxo.bg counter
Рак

Рак – „Аз чувствам!”
от 21 юни до 22 юли

Видни личности:
Юлий Цезар, Гарибалди, Пърл Бък, Херман Хесе, Марсел Пруст, Жан Жак Русо, Жорж Санд, Хемингуей, Пучини, Екзюпери, Васил Левски, Иван Вазов и др.
Накратко: Воден знак, подвластен на Луната, труден характер, интуитивен, чувствителен, изключително паметлив, с чувство за хумор, но и раздразнителен, потаен, егоцентричен.
Ден: понеделник
Числа: 1, 2, 7

Ракът е най-странният знак в зодиака, защото Луната му влияе по различен начин в зависимост от фазите си. Луната, повелителка на природните сили, на сантименталния живот и на чувствителността, дава толкова разнообразни импулси на родените под знака на Рака, че те стават понякога напълно неразбираеми за околните. Тя ги дарява с невероятна подвижност на ума, с интуиция, която е почти гадателски дар, с качествата на медиум, които обричат Раците понякога на голямо нервно напрежение.
Ракът е човек с изключително въображение, което стига до границата на раздвоението. Това невероятно мислене, съчетано понякога с несъобразителност, силно дразни в определени моменти околните. Човек трябва или да се откаже от логиката и разума, за да живее в разбирателство с един Рак, или трябва да разбере, че това са хора с голяма искреност, но и с голямо непостоянството. Ракът не симулира, не се инати нарочно, той просто си е такъв. Ракът от дете не познава нито минутка покой. Всеки факт, всяко същество, всяко събитие за него е нещо интересно и ако някой пречи на този му интерес, може да се натъкне на един много раздразнителен, обиден, дори отмъстителен Рак. Малко по-късно, когато поотрасне, Ракът започва да се държи по-различно. С него може да се обсъжда, той може да приеме чуждо мнение, което обаче не значи, че това е лесно.

Много интересен факт е, че хората от тази зодия винаги са покровителствани от някого, без самите те да искат това. По някакъв начин те печелят предразположението на хора, които с удоволствие ги закрилят, помагат им материално и духовно. За някои Раци да бъдат покровителствани се превръща в удобство, от което те се възползват добре. Други постъпват точно обратно – упорито се стремят да докажат, че могат да се справят сами. Те успяват повече в живота, защото се учат от покровителите си, но предпочитат самостоятелното вземане на решения.
Домът играе голяма роля в живота на родените под знака на Рака. Те обичат дома си, но винаги имат предпочитания към една стая. Даже ако жилището е широко, си избират определена стая, която нареждат според вкуса си. Ракът обожава водата, за него е важно в дома да има допир до вода – басейн, вана, много вази, той е съгласен дори чинии да мие, само за да е в досег с водата.
Професионалните дебюти на Рака са трудни, тъй като той не е годен да приспособява и да се подчинява, а и защото проявява своя странен характер. Има огромна работоспособност и е упорит. Ако нищо не го дразни на работното място, много бързо доказва, че е отличен анализатор, има инициативи, може да се справи с всякакви задачи. Обикновено бързо постига кариера или въобще не постига, ако започне да недоволства от всичко и всеки. С успех може да работи във всяка сфера на живота, но му трябва свобода на действие. Голям любител на четенето, бързо осмислящ прочетеното, надарен с безпогрешна памет и с голяма прозорливост, Ракът знае твърде много. Той затваря всичко у себе си, трупа знания, идеи, впечатления, Духът му никога не е в покой. Всяко ограничение го дразни или наранява, а всяка намеса в личните му неща го прави отмъстителен. Той не обича да споделя с колеги личния си живот. Когато са обидени или разгневени, Раците първо си замълчават, но в даден момент показват злопаметността си. Великолепното им чувство за хумор ги предпазва да бъдат зли, но те не могат да не си върнат за нанесена обида. Всеки, работещ и живеещ с Рак, трябва да помни това.
Бракът на Раците е различен – при едни е спокоен, при други изпълнен с много драматизъм, но като цяло е трудно да се обича един Рак, тъй като той е едновременно обичлив и свръхчувствителен. Може да прикрива недоверието си под маска на миролюбие, но дълбоко у себе си е не само недоверчив, а и подозрителен, горделив, понякога чак себичен. Ракът обича спокойствието, домашния уют, кулинарните занимания, хубавата трапеза, но ако се разочарова от партньора си, може да замени всичко това с усамотение. Никога не съзнава, че причината за разочарованието му се крие в самия него, защото е идеализирал половинката си.

Жената Рак
Жената, родена под знака на Рак, притежава всички характерни белези на зодията. Ако е под добро влияние, тя ще бъде нежна и майчински топла, с непреодолим чар, поетична, изискана. Може да ощастливи партньора си, да го дари с много радост, с романтични изживявания.
Ако е по-силно повлияна от Луната, ще бъде тласкана към всякакъв вид трудни изпитания и ще й бъде трудно да превъзмогне грешките и липсата на реализъм. В такъв случай тя често е свръхчувствителна, капризна, страда мълчаливо, крои планове за отмъщение. Самата тя не е щастлива и естествено не може да направи и партньора си щастлив.

Благоприятни знаци за Рака
С родените под знака на Телец, Скорпион, Дева и Риби връзките са значително хармонични.
Щастлива връзка с Овен, Везни, Козирог е по-малко вероятна, но не е невъзможна.
С Овен съгласието е рядко поради разликата в мненията и поради противоположността в идеалите. Овенът е прекалено импулсивен за подозрителността на Рака, но все пак връзки могат да се установят благодарение на силното физическо привличане, което се поражда между двата знака. Ако не живеят ежедневно заедно, Рак и Овен могат да се разбират дълго време.
С Телеца Ракът често има общи интереси в работата. И двамата обичат домашното огнище, удобния живот и установените навици, следователно може да се развие дълбоко и сърдечно приятелство, но е необходимо двамата партньори да съумеят да овладеят упоритостта си.
С Близнаци Ракът може да създаде здраво приятелство и дори трайни връзки. Интересът е повече сантиментален и духовен, отколкото физически. Импулсивната и неспокойна природа на Близнаците намира у Рака спирачка и равновесие.
Между две лица, родени под знака на Рака се създава добро приятелство, но случаите на трайни бракове са много редки.
Лъвът привлича силно Рака, приятелствата между тях са забележителни. Обикновено двата знака имат много допирни точки в работата. Възможни са голяма страст и траен брак.
Ракът има много сходства с Дева, обаче техните отношения са трудни в началото, поради голямата чувствителност на двата знака. Критичният дух на Девата наранява чувствителността на Рака. Но с времето между тях се установява хармония.
Трудно е за Рака да намери допирни точки с Везни. Често след едно обещаващо начало изникват трудности. Почти никога не може да се установи щастлив брак между тези два знака.
Ракът има много сходни черти със Скорпиона. Връзката между тях е най-често трайна, макар че могат да възникнат кризи, защото и двата знака са подозрителни, интуитивни, честолюбиви. Интересно е, че накрая се разбират по някакви странни за другите правила.
Стрелецът е прекалено независим в оценките на Рака, но могат да ги свържат чудесни приятелски и професионални отношения. Често Стрелецът има силно влияние върху Рака, когато го стимулира и преобразява. Отличен вариант е представителят на зодия Стрелец да е по-възрастен от Рака.
Голямо привличане с Козирог, но тъй като тези два знака живеят в различни светове, е нужно много време и добро желание, за да се постигне разбирателство.
С Водолей е възможно добро приятелство.Трайни сантиментални връзки могат да се създават при условие, че са основани върху взаимно разбирателство и уважение.
Успешни са приятелските и професионални връзки на Рак с Риби. Един брак би могъл да бъде щастлив, ако двамата не се пилеят в излишни подробности.

Децата Рак
Децата, родени под знака Рак, са свръхчувствителни, неспокойни. Към тях се изисква много тактично отношение. Те могат да изпаднат в кризи от свръхвъзбуда, следователно имат нужда от любов, нежност и разбиране. Но не трябва да се обърква обичта с глезенето, което е абсолютно недопустимо при малките Раци, защото те са много хитри и ще се възползват от това. Любезността, разбирането и разумните разговори са по-въздействащи от ненужните прегръдки и глезотиите. Тези деца имат нужда да усещат, че са разбрани, че им се оказва доверие. Само тогава те приемат и оценяват възрастния положително, доверяват му се и са готови да се учат от него.
Като цяло Раците са спокойни и лъчезарни деца, но също така могат да са непостоянни и своенравни. Те са силно интуитивни. Един поглед им стига, за да решат дали приемат човека, или не. Не бива да бъдат насилвани да проявяват любезност към някого, те не се поддават толкова лесно към подобен род изисквания. Най-много да изиграят сценката „много съм зает”. Малкият Рак трябва деликатно да бъде приучван да се приспособява към околните.
Тези деца обичат игрите, заниманията с къщна работа, проявяват голяма чувствителност към животните, цветята и растенията.
Родителите на децата, родени под знака на Рака, се нуждаят от голямо търпение, за да разбират странните си деца. Малките Раци имат склонност и към самота. Те могат да си играят сами с часове в определени моменти, без да им е необходима компания. Трябва да се уважава тази им склонност, но е сигурно, че унесеното в играта си дете не пропуска нищо от ставащото около него и може да изненада с някоя реплика или реакция.

Здравето на Рака
Възможно е родените под този знак да страдат от болести на стомаха, дихателните органи, от лимфатични смущения, от увреждане на жлезите и  храносмилателния тракт. Слабите им точки са гърдите и слабините.
Ракът понякога страда от въображаеми болести поради голямата си чувствителност. Склонен е да драматизира и вижда тежка болест в най-лекото нервно неразположение. Само упоритостта му го спасява и му помага да превъзмогне такива състояния, особено когато разбере, че никой не му съчувства. Тогава гордият му характер го подтиква да се справи с нервните си кризи и с депресивните състояния.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68