Tyxo.bg counter
Лъв – „Аз заповядвам!”

от 23 юли до 23 август
Видни личности:
Франц Йосиф, Хайле Селасие, Наполеон I, Мусолини, Уолтър Скот, Бърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Хенри Форд, Алфред Круп, Алфред Хичкок
Накратко: Огнен знак, подвластен на Слънцето, бляскав, великодушен, с вкус към разкош и лукс, властолюбив.
Ден: неделя
Числа: 1,4

Лъвът е една от най-силните зодии в зодиака. Понякога е много трудно да бъдеш Лъв, но още по- трудно е да останеш приятел на Лъва. Той е човечен и това е една от най-силните му черти. Тази искрена човечност му носи симпатии и уважение. Около него всеки се чувства разбран, възроден, подпомогнат. Това са хора на добрата воля с твърде живи чувства - горещи, спонтанни, импулсивни. Лъвът притежава голяма духовна сила. Постъпките му са белязани с печата на неговата царствена власт, защото винаги действа със сигурност, без да отстъпва пред трудностите. Умее да подтикне и другите към действие, като винаги си запазва правото да се намеси, ако сметне за нужно. Той ръководи  по-добре, от когото и да било, и това не му носи никакви неприятности, защото хората го уважават.


Има разбира се и слаби страни. На първо място той е склонен към суетност, не е добър психолог, поради което прави и значими грешки. Най-честата от тях е, че когато постигне връх в кариерата си, силата му може да го подведе и да го превърне в диктатор. Тъй като е чистосърдечен, Лъвът понякога е по детски наивен и попада в многобройни клопки, защото счита, че всеки е тъй почтен него. Положителното в случая е, че въобще не се огорчава от заблужденията си и не страда. Щом някой не го разбира или не се подчинява на волята му, той се ръководи от принципа "Толкова по-зле за него." Дори не му идва на ума да се сърди. Лъвът не познава отмъщението, но може да прояви внезапен гняв и в такъв момент да е безпощаден. Ако овладее яростта си, лесно прощава.  Все пак човешката низост го смайва. Просто не може да си представи как хората стигат до такова положение и самоунижение.
Властта е много желана от Лъва, но по-интелигентните натури се стремят да я използват за добро.
Да бъдеш приятел с Лъва, е голям шанс, а да останеш такъв е понякога истински подвиг. Лъвът не престава да обича хората около себе си, но силно го привличат нови личности. Това е причина много хора да го смятат за неверен. Те просто не разбират неговата ценностна система.
Трябва да се помни, че за представителите на зодия Лъв днес е всичко, а утре не съществува. Това важи и за двата пола.
Лъвът и Лъвицата обичат да живеят нашироко. Те обожават разкоша, лукса, скъпите дрехи, блясъка. Дори когато пътуват, трябва да тънат в удобства. Това е една от подбудите, които ги карат да се стремят към високо обществено положение и да включат всичко в действие, за да постигнат успех в работата си. Не разчитат на случайности: учат, работят, планират, организират. Имат добра интуиция кога и как да приложат всичките си умения и да постигнат желаното.
Повечето Лъвове умеят да  контролира силите си, да направляват собствената си енергия и да преодолява трудностите. Това не са хора, които се предават пред обстоятелствата.

Жената Лъв
Жената Лъв не притежава в пълен вариант характерните черти на знака, но също е една изключителна личност. Тя е много властна натура, но не винаги може да контролира властта, ако я притежава. В любовта е искрена, спонтанна, великодушна, но не може да се каже, че е много вярна. Не обича сантименталните усложнения, макар че изпитва голямо удоволствие да бъде уважавана. Дори може да се приеме, че за нея е по-важно уважението на партньора, отколкото проявите на романтичност и любовни ласки. Не капризничи, тъй като е много горда и много пряма.
Лъвиците не разчитат на приятелства с жени, предпочитат те самите да бъдат център на внимание. Със своя магнетизъм и с привличането, което упражнява върху мъжете, лесно могат да влязат в конфликт с другите жени. Но Лъвицата няма достатъчната воля, за разлика от мъжете от зодията, да се пребори с всяка, която заплашва интересите й.

Благоприятни знаци за Лъва
Лъвът среща трудности във връзките си с Телец, Скорпион и Водолей. Леко и успешно контактува със Стрелец, Овен, Везни и Близнаци.
Лъв и Овен имат много общи допирни точки в темперамента си и между тях може да се роди любов от пръв поглед. Големите сходства в характера и чувствата дават солидни основания за успешна връзка, базирана на сериозна основа.
С Телец е трудно да се постигне трайно разбирателство, въпреки силното чувствено привличане. Телецът не може да понесе егоцентричната природа на Лъва поради своя упорит характер.
С Близнаци Лъвът има много допирни точки и силно физическо привличане. Но с критичния си дух и поведението си Близнаците дразнят гордостта на Лъва. Ако Близнаците могат да се овладеят и да не критикуват постоянно, връзката може да е значително дълга.
С Рака Лъвът може да осъществи дълга връзка и трайно приятелство поради пасивността и сърдечния характер на Рака, а и защото Лъвът проявява стремеж да закриля Рака.
Със собствения си знак Лъвът може да е в благоприятен съюз в областта на професионалната дейност и на духовните интереси. Физическото привличане обаче не е силно, а и двамата партньори се уморяват от борбата си за надмощие, ако връзката е романтична.
Отношенията на Лъва с Дева са често усложнени поради аналитичния и критичен характер на Девата. Двата знака постигат повече съгласие в работата и като членове на рода.
С Везни Лъвът се разбира значително добре и съюзът между тях може да е траен.
Дълготрайно съгласие много рядко може да съществува между Лъв и Скорпион. Това се дължи до голяма степен в разликата и характерите, както и на ревнивата и критична природа на Скорпиона, който на всичко отгоре не обича да го командват. Ако превъзмогнат тези трудности, двата знака ще могат да оформят добър екип.
Със Стрелеца Лъвът има многобройни допирни точки в темперамента - двата знака са искрени, верни и поривисти. Не е изключена обаче борба за надмощие.
С Козирог трудно се осъществява връзка, различията в характерите са значими. С много усилия от двете страни, може да се оформи силен екип в делово отношение.
Лъв и Водолей могат да се привличат твърде силно, но техните гледища си остават винаги противоположни и са пречка за хармонична и трайна връзка. Приятелството е по-благоприятен вариант от интимна връзка.
Траен съюз с Риби трудно се осъществява, защото Рибите са прекалено чувствителни, а Лъвът не е склонен даже да забелязва това. В делово отношение могат да се постигнат съгласия, приятелство с по-рядко общуване също е вероятно.

Децата Лъв
Малките Лъвове трябва да бъдат отглеждани и възпитавани с любов и много внимание. Те имат твърде силно чувство за справедливост.  Детето Лъв е буйно и емоционално, то не обича да остава само и иска да гледат на него като на зрял човек. Ако възрастните умеят да събудят у него уважение към себе си, лесно ще  го ръководят. Тъй като е гордо по природа, по-добре е да не му се правят забележки в присъствието на други хора. По-лесно е да се постигне нещо с търпение и с добро. В противен случай е възможно да се отгледа един раздразнителен и твърде неуправляем Лъв.
Малкият Лъв успява да наложи и ръководи другарите си в играта. Той умее да стане център на внимание. Обича природата и игрите на открито. Още много млад Лъвът проявява определена склонност към такива спортове, в които може да изразходва голямата си енергия.
Младият Лъв е весел, има чувство за хумор, не е злопаметен, а всичко това му печели отрано приятели.

Здравето на Лъва
Лъвовете се отличават с добро здраве и ако то се влошава периодично, причината е собствената им небрежност. Те не обичат да гледат на тях като на болни хора, това уронва самочувствието им. Заболяванията им са кратки, защото Лъвовете не могат да бездействат дълго в леглото. Мобилизират се напълно и се възстановяват. Могат да се поглезят като болни за много кратък период.
Слабите им места са гръбначния стълб, ставите на краката, особено глезените.

 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68