Tyxo.bg counter
Дева – „Аз анализирам!”

от 24 август до 23 септември
Видни личности:
Аристотел, Ришельо, Фарадей, Хегел, Кампанела, Иван Грозни, Хърбърт Уелс, Гьоте, Михаил Кутузов, Ръдърфорд, София Лорен, Грета Гарбо, Николай Гяуров
Накратко: Земен знак, подвластен на Меркурий; работливи, аналитичен и критичен ум; консервативни, педантични.
Ден: сряда
Числа: 5

Знакът на Дева е знак на действителния, установения порядък, на яснотата и определеността.  Представителите на този знак искат всичко да върви по точно установените правила, всяко действие да има своя собствена определена линия, непредвиденото ги тревожи. Трудно е за тях да се отдадат на някаква страст, която може да донесе неизвестности. Искат всичко да е под техен контрол, макар че не винаги успяват да постигнат това. Не понасят преувеличаването, липсата на мярка в поведението и думите. Обичат умереността, реда, чистотата, точността и имат силно чувство за мярка, което обикновено значи „златната среда”. Родените под знака на Девата мразят несигурността, ексцентричността, импулсивността, неяснотата. Техният девиз е: „Място за всяко нещо и всяко нещо на своето място”. За мнозина от тях този девиз, този вътрешен и външен ред се превръща в натрапчива идея, която понякога ги прави неприятни за околните. Девите си позволяват остро да критикуват всеки, които не отговаря на техните представи за морал, като могат да стигнат и до грубост. Макар и надарени с необикновена интелигентност, те нямат либерален дух.
За Девите е важно цената им да се знае и признава от другите. Страдат, ако се почувстват недооценени. Изпадат в някакво странно настроение и демонстрират обиденост.
За да живее в мир със себе си, роденият под знака Дева трябва да бъде сигурен, че поведението му е ценено и работата му е уважавана. 3а него това е стимул и необходимост. Представителите на зодията не приемат похвали, освен когато са заслужени. Придават им значение единствено когато смятат, че са искрени. Това придобива особена стойност при приятелските и служебни отношения. Девите могат да се жертват за приятелите си, но малките трудности ги объркват и те стават несговорчиви, почти непоносими.
Цялата сила на Девите е в тяхната схватливост и логиката им. У родените под знака на Дева може да има голям стремеж към култура и морално съвършенство, което идва от стремежът им да принадлежат на себе си и да осигуряват евентуално собствената си безопасност. Те често достигат висоти в областта, в която работят.
При други прекалената разсъдъчност довежда до дребнава пестеливост, скъперничеството, догматичност и праволинейност, които ги правят буквално досадни, а тях самите лишава от радостта на живота. Такива хора водят един непоносимо монотонен живот, без надежда за промяна и обикновено остават на едно посредствено ниво в развитието си.
Желанията и надеждите на Девите се осъществяват бавно и постепенно, но упоритостта им ги кара да довеждат всичко до край. Затова те сключват обикновено изгодни сделки, бракове, могат да сключат много трудни за другите договори, да водят дълги преговори.
Девата като човек не търси да доминира, а иска да служи, да подпомага, Най-развитият тип се отдават на една идея и за победата й са способни да се отрекат от много неща.
Критичният ум на Девите и нравственото им чувство могат да породят дълбоки интимни разногласия в личния живот.
Отрицателните страни на този знак могат да го направят педант, бюрократ, егоист, дори изтънчен и безскрупулен подлизурко и лъжец, но това се случва значително рядко.
Девите обичат много колите. Те карат кола с ненадмината точност и сигурност. Колата им е винаги чиста и е в ред. Много добри механици са и обичат сами да си поправят автомобилите, включително и жените.
В спорта Девите често избират онези дисциплини, при които техниката, точността и изобретателността са елементи от първа необходимост.

Жената Дева
Жените от този знак не са много различни от мъжете.Те не винаги имат необходимата топлота, за да създадат истинска задушевност. Обичат флирта, в който са невероятно ловки. Голямата им чувствителност прави трудни първите контакти с тях, защото изглеждат различни от това, което са всъщност. Това често се дължи на тяхната свенливост. Когато успеят да установят връзка, те я поставят понякога в опасност поради прекалени анализи и забележки и често гасят въодушевлението у мъжа. Впрочем благодарение на практическото им чувство и на характера им, склонен да се нагажда към всичко, те могат да се променят и тогава, колкото повече човек опознава тяхното чувство, толкова повече ги уважава. Едно от най-положителните им качества е готовността, с която дават помощта си. Сантименталният им живот е не винаги щастлив. Тях твърде силно ги привличат романтични ситуации и е рядкост жена, родена под този знак, да няма усложнения, страдания и трудности в живота си. Но твърде често те самите търсят хора и случки, които да им причиняват емоционален шок, като че ли това запълва някаква друга празнина в живота им.

Благоприятни знаци за Девата
Този знак с толкова сложни аспекти изпитва известни затруднения да се свърже със знаците Близнаци, Стрелец и Риби. Съюз с Козирог, Телец и Рак обикновено има щастлив изход.
С Овен Девата може да създаде дълбоко приятелство, отношения на взаимен интерес и сътрудничество. Но в един траен съюз като брака могат да възникнат различни затруднения.
Взаимна е симпатията с Телец. Може да се постигне превъзходно чувство и физическо съгласие и това се дължи, особено на факта, че Телецът харесва много склонността на Дева към вярност.
С родените под знака Близнаци може да се постигне силен съюз с разбирателство в културната и духовна област. Трябва обаче да се избягват трайните сантиментални връзки. Само ако срещите са редки, един такъв съюз може да просъществува по-дълго време.
Богатият вътрешен живот на Девата и Рака позволява да се намери лесна почва за разбирателство, но твърде голямата разсъдливост на Девата може да се противопостави на твърде голямата чувствителност на Рака, а последният не е от най-търпеливите.
Сътрудничеството между знаците Лъв и Дева е твърде действено. Физически те също си допадат и този фактор обикновено води до щастлив съюз, основан на взаимно уважеше.
Със собствения си знак родените под Дева трудно могат да осъществят траен и благотворен брак. Като приятели и сътрудници те могат да имат сърдечни отношения.
Със знака Везни могат да се установят приятелски отношения, но чувствителният и критичен характер на Девата често довежда до усложнения.
Трайни връзки със Скорпиона са невероятни. Разликата в характерите рискува да причини страдания на Девата, които обаче могат да бъдат преодолени от магнетичната и властна природа на Скорпиона. Характерът на единия може да допълни недостатъците на другия и да се стигне до щастлив край, но Скорпионът рядко проявява толкова търпимост спрямо Девата.
Въпреки физическо привличане Стрелецът и Девата са малко склонни да образуват съюз. Това, което особено ги разделя, е твърде различният начин, по който двамата гледат на живота. Те се разбират само в духовната област, ако Стрелецът изтрае догматизма на Девите.
С Козирога Девата има много допирни точки, макар че двамата изпитват известни затруднения да се разбират в подробностите. Те се привличат силно и могат следователно да имат дълготрайни отношения, както в работата, така и в личния живот.
Макар че Водолей упражнява силно физическо привличане спрямо Дева и между тях се постига забележително разбирателство в началото, рядко се осъществяват трайни връзки.
Знакът Риби несъмнено привлича Девата, но различията в характера са значителни. Връзката между два знака е възможна, но те веднага встъпват в борба помежду си. Сполука с децата и във финансовата област може евентуално да смекчи недоразуменията.

Децата Дева
Децата Дева са мъдри и разумни не според възрастта си. Твърде чувствителни, те често срещат известни трудности в отношенията си с другарите по игра, които им се струват твърде импулсивни и тиранични. Много докачливи и впечатлителни те предпочитата самотата. Човек трябва да се отнася към тях с голямо внимание, защото лесно се съкрушават. Обикновено имат крехко здраве и предпочитат да се занимават в дома си. Четат, пишат и рисуват с удоволствие, обичат точните, изискващи търпение игри, както и домакинската работа. Понеже са твърде интелигентни и преждевременно зрели, не е добре да бъдат насилвани да учат, защото после да страдат от преумора или изпадат в досада от ученето. Много зле им се отразяват разправиите в семейството. Младите Деви имат нужда понякога да бъдат освободени от колебанията си и от прекалената си усърдност. По-късно тази старателност ще се превърне в сериозно неудобство в живота им, ще ги направи педанти.
Трябва да им се вдъхва и смелост, каквато обикновено им липсва.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68