Tyxo.bg counter
Везни

Везни – „Аз се колебая”
от 24 септември до 23 октомври
Видни личности:
Нобел, Ницше, Ганди  Вергилий ,Клемансо, Вато, Лист, Бриджит Бардо, Фара Диба, Стинг, Уил Смит, Слави Трифонов, Жан-Клод Ван Дам, Владимир Путин
Накратко: въздушен знак, подвластен на Венера, неуловим характер, но разумът е все пак на първо място; недостатъчно отговорни, поддаващи се на влияние.
Ден: петък
Числа: 6

Венера – това значи любов, красота, справедливост. Тя дава на този знак равновесие, мярка, хармония и справедливост. Родените под знака на Везни са елегантни и красиви. Техните хармонични качества ръководят живота им и предават истинско благородство на всяко тяхно действие. Дори когато са подтиснати от мъка или опиянени от радост, хората от тази зодия успяват да намерят вътрешно равновесие, което се изразява външно в поведението им. Родените под знака на Везни налагат около себе си една особена атмосфера. Трудно е около тях да възникнат дълготрайни и бурни конфликти. Това не означава, че се боят от борба. Не, поради своята духовна извисеност те използват цялата си енергия, за да избягнат остри сблъсъци. Обичат спокойствието около себе си. Изправени пред неблагоприятни ситуации, Везните умеят да приемат битката и отвръщат бързо, особено на непочтените удари. Те могат да вземат решения и да се придържат към тях с несъкрушима упоритост. Могат и да потърсят компромис, за да избегнат насилието.
Везните са хора, които често отлагат за друг момент онова, което не е спешно. Избягват да отговарят на въпроси, които не са много приятни или могат да създадат усложнения. Те смятат, че времето урежда нещата. Не се отличават с директност. Те се придържат към схващането, че една лоша новина, поднесена с такт и деликатност е винаги по-приемлива. Ако пък може да се спести, още по-добре. Добре се справят като ръководни кадри именно защото са деликатни и търпеливи. Макар и да не са покорни в същността си, те правят впечатление на такива, защото са достатъчно издигнати духовно, не се обиждат лесно и умеят да превъзмогнат едно оскърбление, давайки си вид, че не са засегнати. Всъщност те просто не желаят да се забъркват в неприятни истории.
Родените под знака на Везни са превъзходни, съдии, адвокати, писатели, дипломати, търговци. Те са добри в изкуствата,в политиката, в модните индустрии. Макар че обичат благосъстоянието, богатството и лукса, те се противопоставят на чистия материализъм, ако не е примесен с красиви и приятни емоции и предмети. Финансовото положение на родените под този знак често търпи значителни промени, защото те се поддават на склонността си към удоволствията.
По-малко интелигентните представители на зодията са способни на лъжа, дребнави и заядливи са. Те са и твърде себични, горделиви и не са любимци на околните.
Мъжете Везни са добри шофьори, но не са почитатели на високите скорости. Не разбира обаче от техника и предпочита друг да поддържа колата му. Те не са почитател и на грубите спортове, а избират по-аристократичните и спокойни.

Жената Везни
Влиянието на Венера придава на жената Везни необикновен чар и тя е понякога божествено красива, има един загадъчен начин на държане, който я прави неотразима. Тази жена има свой стил на живот, също и свой речник. И в нейния благороден свят има забрани: насилието, сблъсъците с нервни и силни хора. Но тъй като не може да избяга направо от подобни ситуации или да напусне неприятната й компания, жената Везни мобилизира цялата си женственост, за да се измъкне от неприятно положение.  Дамите от тази зодия са малко мързеливи, обичат да спят до късно, да прекарват цял ден в леглото, да бездействат пред огледалото.
Те имат основно изискване към мъжете - да бъдат джентълмени. Според тях този джентълмен трябва да бъде силен, но да крие силата си под елегантността, да е великодушен. Могат да му простят някои прегрешения, недостиг на знания, недостиг на финансови средства, ако е с добро възпитание според техните критерии.

Благоприятни знаци за Везни

Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей са благоприятни знаци за Везните и с тях те могат най-бързо да установят трайни и изпълнени с разбирателство връзки. С Козирог, Рак, Овен връзките са значително неблагоприятни.
Овенът силно привлича Везните. Те се свързват обаче трудно в сантиментален план. И наистина импулсивността и ревността на Овена пречат на един щастлив брак, затова е по-добра една професионална връзка.
Везните имат афинитет към Телеца, обаче трудно ще се осъществи между тях трайна връзка. Везните твърде много обичат независимостта, а Телецът не винаги леко я понася у другите.
С Близнаци съществуват многобройни допирни точки и това позволява да се постигне солиден съюз между двата знака както сантиментален, така и интелектуален и духовен.
С Рака първоначално се осъществява единодушие, последвано обаче от много противоречия, които правят трайните отношения почти невъзможни. Прекалено властният характер на Рака е винаги пречка за общ живот.
С Лъва трайни и щастливи връзки са възможни, но Везните трябва да са максимално верни, защото Лъвът не допуска физическата и морална изневяра.
С Дева Везните могат да се разбират в областта на приятелството и работата. Това се дължи най-вече на факта, че Дева с трудолюбивия си характер компенсира недостатъците на Везните.
Със собствения си знак началните връзки са бързи и убедителни, но подозрителната им природа трудно позволява да се стигне до стабилност.
Макар че силно се привличат взаимно, Скорпионът и Везните рискуват да компрометират връзките си поради раздразнителната природа на Скорпиона, който може да предизвика многобройни спорове и непоносими за Везните разправии.
Голямо сходство със Стрелеца, с когото Везните могат да свържат щастлив съюз. И двата знака имат определени характери и образуват дружно семейство.
Сантименталните, приятелските и служебни връзки с Козирога са поставени в твърде благоприятна светлина, но огромната разлика в характерите и в начина на живот рядко позволяват дълъг семеен живот.
Водолей силно привлича Везните. И двата знака имат твърде плодотворни, духовни връзки, тъй че един съвместен живот може да бъде успешен.
Макар че чувствителността на Рибите е твърде близка до тази на Везните, двата знака имат малко изгледи да създадат хармонична ситуация помежду си. По-лесно им е да бъдат приятели, отколкото любовници. И наистина сантименталните връзки след известно време се прекъсват.

Децата Везни
Децата, родени под знака на Везни, са спокойни и тихи, но не им липсва известна властност, прикрита под дипломатическа мекота. Те са изключително интелигентни и умеят да се изразяват по твърде индивидуален начин. Имат понякога изненадващо поведение в разрез с доброто възпитание. Твърде важно е да им се налага ред и дисциплина. Обичат  красивите играчки, природата, животните, а вродените им чувство към красивото ги подтиква отрано да рисуват и да майсторят мили малки предмети.
Родителите на дете Везни трябва да внимават как изричат заповеди. Ако детето е  момче, трябва да се провери дали то е от веселия тип Везни, или е от мечтателния и самотен тип и тогава да се действа. По-грубият тон може да предизвика още по-голямо усамотяване у мечтателното дете. Родителското поведение играе голямо значение за равновесието в душата на детето Везни.
Ако детето е момиче, не бива да се забравя, че неговия ум не е обективен, че често ще се заблуждава в собствените си чувства и мечти. Въпреки крехката си възраст едно момиченце Везни може да е твърде в лукаво и за да бъде ръководено правилно, не трябва да се забравят уменията му да манипулира хората. 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68