Tyxo.bg counter
Скорпион

Скорпион – „Аз желая!”
от 24 октомври до 22 ноември
Видни личности:
Бизе, Вебер, Йохан Щраус, Имре Калман, Пикасо, Шилер, Волтер, Достоевски, Михаил Ломоносов, Тургенев, Стефан Цвайг, Албер Камю, Джеймс Кук, Мария Кюри, Аугуст Мьобиус, Мартин Лутер, Августин, Индира Ганди, Йордан Йовков, Павел Вежинов и други.
Накратко: воден знак, подвластен на Марс и Плутон, необикновен характер, силни, смели, интелигентни, интуитивни;властни, прикрити.
Ден: вторник
Число: 9
Представителите на зодия Скорпион са подвластни на влияние от две  планети: Марс и Плутон. От друга страна Скорпионът е воден знак, което всъщност е опозиция спрямо управляващите го планети. Това като цяло прави Скорпиона един много сложен, твърде привлекателен, но и твърде суров характер. Именно това е и причината мнозина да не разбират представителите на тази зодия и даже дори да не могат да се ориентират в същността им. Скорпионът притежава изключителна духовна сила, голяма интелигентност, упоритост и целеустременост, но от друга страна той е  силно раздразнителен. И тук е парадоксът. Околните не разбират, че тази раздразнителност не е насочена срещу тях. Те не подозират, че Скорпионът насочва своята раздразнителност сам срещу себе си. Най-яростният му противник всъщност си е самият той. Не е лесно да се проумее това, но е истина.  Винаги има нещо неопределено, затворено, тайнствено у един Скорпиона, даже когато външно изглежда спонтанен и искрен , той е резервиран и неспокоен. Това е начин на самозащита, тъй като марсианската му свръхчувствителност го подтиква към прекалено сложни анализи на ситуациите и поведението на околните. Това са изключително бързи процеси в съзнанието му и естествено, той включва защитната си система. Непредвидим е, ако наистина има реална опасност за него. И което е по-интересно, той никога не реагира, както повечето хора очакват.


Представителите на тази зодия имат желязната воля в работата, те могат да постигнат изключително много. Решат ли обаче, че тя не ги интересува, това е категорично така. Скорпионите не живеят с илюзии, не се опитват дори да си затворят очите пред истината. Те са проницателни, откриват бързо слабата точка във всичко. Дали ще се възползват от нея, само те знаят.  Родени борци, ненадминати наблюдатели, ако искат да спечелят играта, ще я спечелят. По-интелигентните и духовните от тях, добре знаят, че трябва непрекъснато да контролират себе си, за да забравят, че са силни и могат да се възползват от силата си. Те имат много силно развита интуиция и много типична скорпионска интелигентност. Могат използват всичко: сила, ум. чар, изобретателност, лукавост, привидно отстъпление (помнете –само привидно), за да постигнат целите си.
При някои по-низши представители на зодията, всичко това влиза в действие с недотам положителни намерения, но това не води до нищо добро за самите Скорпиони от този тип. Те много често съжаляват за саморазрушението си, но рядко признават това.
Скорпионите могат да работят с успех в много области, стига те самите да искат това. Не понасят авторитарния тип поведение, макар че те самите могат да действат твърде авторитарно. Тъй като обикновено не са страхливи, често се противопоставят на началниците си, а друг път си замълчават, но действат по свои решения. По незнайни свои пътища те успяват да наложат авторитета си сред обществото и невинаги е в сила лансираната от някои астролози идея, че околните се страхуват от Скорпиона. Наистина неговият гняв е страшен, но той рядко се изразява в бурни сцени и крясъци. По-скоро може да се очаква едно мълчаливо, но безапелационно отмъщение. Понякога то идва след толкова дълго време, че виновникът за гнева на Скорпиона вече е забравил провинението си.
Към приятелите си Скорпионът е много лоялен, без да проявява прекалена привързаност. Готов е да помогне, но долови ли непочтеност, за него приятелството е приключило.  Понякога е твърде критичен, друг път се прави, че не забелязва недостатъците на приятелите си. Това зависи от мястото, което е отредил на съответния човек в собствената си ценностна система.
Интересно е отношението на Скорпиона към хората, които истински обича, а те не са толкова много. Към тях той е взискателен, не им прощава грешките, критикува ги, но възникне ли ситуация, в която от него се иска да ги защити, той ще го направи с цената на всичко. Много често децата на Скорпиона не разбират истинската същност на своя родител и се бунтуват срещу него, без да осъзнават, че всичко е за тяхно добро.
Скорпионът е почитател на динамичните спортове, самият той обича бързите коли, рисковете, новостите и тъй като не е страхлив, често попада в твърде рисковани ситуации, воден от стремежа си да изживее нещо ново, да повдигне адреналина си.

Жената Скорпион
Жените Скорпион са два типа, които са значително различни по своята същност. И двата типа жени са силни, но едните са строги, прозорливи и интелигентни, докато другата част насочва вниманието си към своите страсти. Първият вид имат сходни черти на характера с мъжа Скорпион. Самата същност на Скорпиона (мъж или жена) е винаги еднаква. На това основание голяма част от жените, родените под знака на Скорпиона, имат мъжки разум и са силни по дух, което не е пречка за дълбока женственост. Първият тип жени са енергични и волеви, те не показват чувствата си и могат да ги владеят при всяка ситуация. Те обичат със страст, но знаят кое и как да показват. Властни са, а това стресира много мъже, особено тези, които нямат сила на духа. Жената Скорпион от този тип не намира лесно мъж, но намери ли го, тя може да ги изведе до значими успехи, стига той да успее да издържи на нейното темпо, на прозренията й, а понякога и на открито показаната агресивност – това е рядка проява, но твърде опасна.
Другият тип жена Скорпион е фатална жена: чувствена, кокетна, страстна, без мярка, искаща всичко да познае – тя води мъжа, когото обича, направо към разруха. Но поне му остава верен другар и в падението.
Жените от тази зодия нямат конкретен стил на обличане. Те могат да се облекат изключително елегантно, но и да си позволят спортни дрехи, даже и в типично мъжки стил. Действат на принципа „така ми се иска”, но винаги изглеждат женствени.

Благоприятни знаци за Скорпион
Най-благоприятните и хармонични са съюзите със знаците Риби, Дева, Рак. Съюзите с Лъв, Водолей и Телец не са хармонични.
Силното сантиментално привличане между Овена и Скорпиона не е достатъчно, за да се преодолеят конфликтите, породени от агресивността на двата знака. Те са подходящи за съвместна работа, но един брак е обречен.
С Близнаци Скорпионът има физическо и интелектуално съгласуване. Един съюз обаче ще бъде смущаван от затрудненията на Близнаците да следват силната натура на Скорпиона, а и трудно могат да скрият от него дребните си интриги.
Скорпион и Телец могат както неудържимо да се отблъскват, така и да се привличат. Това са две много властни натури. Ако един брак издържи, се раждат красиви и много умни деца.
Много са сходствата на Скорпиона с Рака. Скорпионът изпитва към него голяма страст. Трайни връзки могат да се създават, тъй като Ракът умее да създава атмосфера на интимност и задушевност, а тя е много нужна на Скорпиона.
Макар Лъвът да привлича Скорпиона и физическите им връзки да са твърде емоционални, безкрайно многото различия в характерите, особено ревнивата и критична природа на Скорпиона, правят съюза между двата знака труден.
Скорпионът може да създаде връзка с Дева, защото тези два характера се допълват, но различията в чувствата често карат Девата да страда. Само властната и магнетична природа на Скорпиона може да превъзмогне трудностите в един такъв брак.
Съюз между Скорпион и Везни може да повече на база сътрудничество. Везните трудно издържат динамичния и властен Скорпион, който въобще не се притеснява да руши тяхното спокойствие.
Със собствения си знак Скорпионът има голямо привличане, но е най-добре всичко да остане в рамките на приятелството.
Скорпионът осъществява със Стрелеца щастлив съюз, защото има много сходства между тях. В основата на такъв съюз са главно върху взаимното уважение и разбиране.
Връзките на Скорпиона с Козирог, макар и неспокойни в началото, после стават хармонични. Бракът или деловото сътрудничество имат добри изгледи, защото и двата знака имат работлив и амбициозен характер. Скорпион и Водолей имат силна духовна връзка, но тя не е достатъчна, за да се създаде хармония и щастлив съюз. Водолеят не е много страстен и не може да сподели, нито да понесе властната природа на Скорпиона. А Скорпионът не харесва липсата на смелост у Водолея.
С Рибите Скорпионът има често трайни разбирателства поради интелектуални сходства между двата знака. Важно е да не се наранява впечатлителността на Рибите, а Скорпионът невинаги е деликатен.

Децата Скорпион
Малкият Скорпион отрано разкрива своята личност, решителния си характер, любопитство и непокорство. Децата от тази зодия могат да проявяват и агресивност, ако някой се отнесе агресивно към тях. Те смело отстояват правата си. Не обичат да остават сами, но могат и с часове да се занимават самостоятелно. Имат нужда да са постоянно в движение, за да изразходват голямата си енергия. За тях, както и за възрастните Скорпиони, застоят е много мъчителен. Родителите на малкото Скорпионче трябва да имат търпение и такт, да му осигуряват интересни дейности и да отговарят на въпросите му като на възрастен човек. Иначе могат да изпаднат в глупава ситуация – много пъти детето Скорпион не пита, а изпитва, то вече е научило отговора на въпроса си, но проверява как ще реагират възрастните. Трябва да се признае, че малкият Скорпион много рядко е лесно дете, но под правилно ръководство той ще се оформи като интересна личност, макар че това е значително трудно. Малките Скорпиони обичат да чувстват авторитета, но остро реагират срещу всякакво насилие. И не забравяйте – те са много смели, а и могат да жилят отрано.

 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68