Tyxo.bg counter
Стрелец

Стрелец – „Аз виждам!”
от 23 ноември до 21 декември
Видни личности:
Бетховен, Доницети, Лопе де Вега, Мария Стюарт, Сталин, Хайне, Марк Твен, Чърчил, Суворов
Накратко: огнен знак, подвластен на Юпитер, динамичен характер, свободолюбив, общителен, интелигентен, не търпи чужда власт.     
Ден: четвъртък
Число: 3, 4, 9

Представителите на зодия Стрелец са под закрилата на Юпитер - планета на сполуката, която управлява този зодиакален знак.
Това са хора, които имат вяра в себе си и нравствена твърдост. По-голямата част от тях са много интелигентни, обикновено са лидери. Това, което е същностна черта на Стрелеца, е голямото му свободолюбие. Той не понася ограниченията. Достатъчно е войнствен и ако някой се опита да му отнеме правото на свобода, може да се изправи пред един твърде брутален и непреклонен Стрелец. Това са родени борци и е трудно да се спечели битка срещу тях. Те знаят винаги какво правят и как да го направят.
Представителите на зодията много обичат да пътуват, да посещават непознати места. Те лесно се адаптират към всяко общество, което не означава, че се приобщават към него идейно. Просто са достатъчно толерантни, но ако решат, че  някоя компания не е за тях, нищо не може да ги застави да останат в нея. Стрелците изпитва ужас от досадата и предпочитат самотата, а те никога не скучаят, отколкото досадните личности. И все пак по-възможно е да изтърпят една досадна ситуация, отколкото застой. Те трябва да се движат, да действат. Имат изключителна наблюдателност и отлично чувство за ориентация. Където и да попаднат, не е възможно да се изгубят. За сметка на това не са много добри физиономисти. Ако определен човек не ги впечатли с нещо, Стрелците го забравят и никак не е изключено да се запознават по няколко пъти с някого. Нямат чувство за вина в подобни случаи, но между другото те въобще рядко изпитват чувство за вина. Стрелците не понасят критиката, не обичат да им се противоречи. Имат доста своеобразно високомерие, което не е видимо демонстрирано, но им дава основание да пренебрегват твърде често чуждото мнение. Стрелците са хора, които обикновено имат късмет, но не разчитат само на него. Добре знаят, че късметът спохожда онзи, който го търси. Те постоянно обмислят планове, движат се към някаква далечна цел, преследват я неуморно. По отношение на парите Стрелците са големи разсипници, но понякога стават стиснати с възрастта.
Представителите на тази зодия могат да работят в много сфери, но инстинктивно се ориентират към динамични дейности. Мразят да имат началник и затова предпочитат да имат свой бизнес. Обичат всички спортове, но тяхната страст са високите скорости, тоест бързите коли и мотори. Отлични шофьори са, но често се увличат прекалено от скоростта.
В общността на Стрелците се очертава и втори тип поведение: това са неинициативни, мързеливи хора, които обикновено са груби и нахални. Те често страдат от завист, вечно са недоволни от живота си. За щастие са много по-рядко срещани, отколкото положително настроените Стрелци.

Жената Стрелец
И при жените от зодията положението е същото както при мъжете. Те се делят  на две групи: първичен тип (Кентавър) и напреднал (Човек).
Първият тип са независими, своенравни, борбени, но трудно се вписват в понятията семейство, майчинство, грижовност за близки.
Другата жена Стрелец - еволюиралият тип, е по-общителна, изпълнена с очарование, не е толкова себична като първата. Тя има гордо и решително изражение. Също обича независимостта, но преди всичко духовната независимост. Тя съумява да запази лична територия, но и да бъде великолепна майка и съпруга. Не обича да бъде мамена в чувствата си. Чувствителна е към любезността и вниманието. Ако не долавя грижа за себе си, може да престане да обича партньора си. Нейната мечта е да царува в семейно огнище, когато го създаде. Подобно на Стрелеца мъж, тя обича природата. Не е толкова екстравагантна и авантюристична като представителя на мъжкия пол, но също обича пътуването и приключенията.  Отегчава се бързо и се уморява от еднообразието, търси нещо ново.  Като мъжа Стрелец тя обича хубавата кухня и знае да я цени, но не може да се каже, че е добра готвачка като него.

Благоприятни знаци за Стрелец
Щастливи брачни съюзи  могат да се създадат със знаците Овен, Водолей, Везни и Лъв. По-малко благоприятни са съюзите с Дева, Риби и Близнаци.
Между Стрелец и Овен често се поражда симпатия или любов от пръв поглед. Поради темперамента си двата знака могат да се разбират твърде добре и да работят съвместно. Понякога бракът е сполучлив, но за предпочитане са приятелските отношения.
Стрелецът може да прояви силна симпатия към Телец, но един съюз между тях често си остава повърхностен.
Макар че са много допирните точки между Стрелец и Близнак, един съюз между тях, който няма да се базира на интереси, а само на основа физическо привличане, има малко шансове да просъществува. Взаимното сътрудничество в работата е много по-добър вариант.
С Рака Стрелецът се разбира отлично, но романтичната връзка е почти невъзможна. По-успешни са приятелските отношения между тях. Лъвът и Стрелеца са много сходни.  Следователно съюзът между тях е много благоприятен, но позициите трябва да са равнопоставени.
Макар и мъчно да се постига щастлив съюз между Стрелец и Дева, помежду им съществува чувствено привличане. Не могат да се разбират обаче в духовната и морална област.
Много са сходства между Стрелец и Везни. Решителният характер на тези два знака позволява да създадат добро семейство. Те могат да намерят причини и за обща работата, но Стрелецът е твърде независим и не приема правилата на Везните.
Взаимното уважение между Стрелец и Скорпион прави често връзките им щастливи. Отношенията в работата се оказват плодотворни, независимо дори от различията в мненията. Накрая се възцарява единодушие.
Със собствения си знак Стрелецът може да се разбира чудесно, както в брака, така и в работата и приятелството. Техните отношения са по-трудни, ако съответните рождени дати са много близко.
С Козирога Стрелецът намира много допирни, точки. Улегналата и сериозна натура на Козирога може да създаде дълбока връзка особено ако Стрелецът успее да възбуди страст у Козирога.
Стрелец и Водолей имат много сходства както духовни, така и физически. Ако Водолеят открие невярност от страна Стрелеца, той рядко успява да я превъзмогне и съюзът, макар и успешен до този момент, може да се разпадне.
Противоречията между Стрелец и Риби са многобройни. Тези два знака рядко образуват трайни и щастливи съюзи, въпреки че физически силно се привличат. Динамичната природа на Стрелеца е трудна за възприемане от страна на Рибите.

Децата Стрелец
Още от малки Стрелците са твърде импулсивни и склонни към опасни игри и приключения. Те не обичат да стоят в къщи и затова е важно родителите да бдят над тях. Обикновено малките Стрелци са весели и щастливи. Имат борчески дух и затова често се сблъскват с околните, но умеят да обърнат произшествията си в своя полза. Родителите на дете Стрелец трябва да се отнасят тактично към него: едно погрешно насочено или пресилено обучение може да разруши положителните страни в характера му. Трябва особено да се избягват споровете и семейните кавги в присъствие на детето, защото поради безкрайната му чувствителност и възприемчивост могат да му причинят непоправимо зло. Тези деца обичат много природата, животните, движението. Желателно да се занимават със спорт, да учат чужда езици, което им се отдава лесно. Те обичат четенето и научните, историческите и фантастичните книги. Липсва им голяма прилежност, но учат с голяма лекота и имат невероятна памет. Много важно е родителите да помнят, че за да се развие правилно едно дете Стрелец, то трябва да има голяма свобода, а контролът да е деликатен.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68