Tyxo.bg counter
Козирог

Козирог – „Аз мога!”
от 22 декември до 20 януари
Видни личности: Сен Симон, Дизраели, Пастьор, Сезан, Утрило,  Матис,   Кеплер, Киплинг
Накратко: земен знак, подвластен на Сатурн, упорит характер, сериозен, целенасочен, малко консервативен.
Ден: събота
Число: 8

Представителите на зодия Козирог са под покровителството на  Сатурн, една твърде капризна планета. Смята се, че Козирог е най-устойчивият от всички знаци на Зодиака както физически, така и духовно. Хората от тази зодия са потайни, амбициозни, рядко живеят с илюзии и твърде реалистично гледат на живота. Те постоянно мечтаят да се издигнат в обществото и да бъдат оценени, но градят мечтите си на реална основа. С невероятна упоритост вървят напред. Могат да преодолеят много препятствия, водени от амбициите си. Нищо не може да обезсърчи Козирога, щом става дума за достигане на целта му. Малко са знаците на Зодиака, които до такава степен изпитват нужда да дадат смисъл на живота си, поне според собствените си разбирания. За Козирога е важно да си набележи цел. Тя дава смисъл на живота му, а ако няма такава в определен момент, той упорито ще мисли, докато я открие. Обича да организира нещата си така, че всичко да бъде подредено и точно. Когато постигне целта си, представителят на този знак може малко да се отпусне. Но това е миг почивка, докато си набележи някаква друга, важна за него цел. Втората половина от живота му е обикновено не тъй напрегната, както първата. Тя е по-спокойна, защото той вече е свършил много от значимите според разбиранията си неща, радва се на постиженията си, доусъвършенства ги. Козирозите обикновено са уважавани от околните и печелят всеобщо доверие. Те всъщност притежават всички качества, за да бъдат уважавани. Самите Козирози не се доверяват напълно на обкръжението си, макар че обикновено си дават вид на доверчиви хора. Те винаги си имат едно на ум за всеки.
Представителите на тази зодия обичат да работят, харесват им спокойните и стабилни професии, които не предполагат големи рискове. Те почитат отговорността, почтеността, придържат се към традициите. Трудно се адаптират към новото, модерното и твърде дръзкото, а екстравагантното даже ги дразни. Мнозина ги смятат за консервативни, но всъщност на Козирога му трябва време да приеме новостите. Неговото поведение често е резултат от съчетание на чувствителност и вродена свенливост. Това са хора с гордост, която може да се превърне в безпокойство, педантичност, затвореност и дори изолация от обществото.
Козирогът може да бъде блестящ в учението, ако не е от малката група на мързеливците в тази зодия. Той притежава голяма сила на съсредоточаване, стреми се да се справи, дори когато интелектуалният му потенциал не е много голям. Представителят на тази зодия често е скъперник на времето си и умее да се задоволява с малко. Той няма потребност от лукс и разкош. Стабилното финансово положение на Козирозите е резултат от много труд и известна доза скъперничество, което самият той определя като пестеливост. Последната част от живота му е обикновено твърде благоприятна обикновено по една от двете причини: или е достигнал най-сетне желаното от него обществено положение, или действително се е стабилизирал в поривите си към материално благополучие.
Мъжете от знака Козирог шофират твърде добре. Те отдават голямо значение на качеството на своята кола и се отнасят към нея с уважение, без да стигат чак до маниакалност по отношение на чистенето й. Обичат също лова, риболова, футбола,  атлетиката. Не са обаче активни спортисти, просто защото не обичат да отделят време за тренировки.

Жената Козирог
Жените, родени под знака на Козирог, обикновено са много жизнени и сърдечни. Интересно при тях е, че са най-чаровни към 35-та си година и тогава печелят много поклонници. Жената Козирог не е много склонна да приема ухажванията на всеки. Тя обикновено си има професия и държи на своята независимост. Както мъжа Козирог, тя е потайна, недоверчива и сериозна. Понякога тази липса на доверие към хората проваля някоя връзка, която би могла да е успешна. Тези жени не са сантиментални, но могат да обичат искрено. Те са много взискателни към партньорите си, а ако усетят изневяра, се разделят веднага с измамника.
Жената от тази зодия е превъзходна майка, но може да бъде твърде досадна за децата си със своите постоянни съвети и опити за вмешателство в живота им.  Гъвкавостта на ума , не е нейната силна страна. Това е и нейният недостатък. Като добра домакиня тази жена е много грижовна за всичко в семейството си и прави постоянни опити да внуши своите порядки и на по-младите от себе си, без да се опитва да разбере техния начин на живот. Това поражда понякога конфликти с порасналите й деца.
За разлика от мъжете, жената Козирог е маниачка на тема хигиена както в дома си, така и по отношение на колата, която кара. Тя е способна да отдели много време, за да поддържа изключителна чистота около себе си.

Благоприятни знаци за Козирог
С Овен, Везни и Рак Козирогът трудно преодолява несъвместимостта в разбиранията и поведенческите реакции. С Дева,Телец, Скорпион и Риби той може да осъществи щастливи съюзи, ако не в сферата на любовта, то поне на професионална и приятелска основа.
Ритъмът на живот на темпераментите на Козирога и Овена са много различните дори когато има силно физическо привличане. Бракове се осъществяват рядко. Добро разбирателство може да има в работата.
Между Телеца и Козирога съществуват много прилики, които позволяват траен и здрав съюз между тях. Решителният и горделив характер на Козирога се стреми да преобразува природата на Телеца, който прекалено много обича удоволствията, но трудностите в това отношение са преодолими.
Малко трудно е разбирателството с Близнаци. Макар че двата знака се допълват взаимно в работата си, твърде ясно очертаните различия в характерите им често обуславят известно неразбиране. Затова една трайна връзка между тях е рядка, но не е невъзможна.
Не е рядко голямо физическо привличане между Рак и Козирог. Въпреки това за един успешен съюз трябва много време. Ако въобще се осъществи траен съюз, той е изграден предимно на база уважение.
Трудни са връзките с родените под знака на Лъва, защото твърде много несъгласия в характерите разделят тези две зодии.Отношенията в работата и приятелството са по-благоприятни.
Девата има много допирни точки с Козирога. Все пак хората от двете зодии изпитват винаги известна трудност да се разберат в малките подробности, тъй като са твърде педантични. Обаче многобройните сходства в характерите позволяват един брак между тях да се развива, когато представителите на двата знака намерят общи цели.
С Везни чувствените, приятелски и професионални отношения са винаги трудни. Различията в характера и начина на живот са твърде очевидни, за да позволяват лесно да се осъществи една благоприятна и трайна връзка.
Емоцията и трудолюбието са общи качества за Скорпиона и Козирога  и благоприятстват за един брак между тях, основан на взаимно уважение и обич. Често обаче в началото има търкания, които се пораждат в евентуален брак, който може да не устои през този момент.  По-благоприятни са отношенията в работата.
Улегналата и сериозна натура на Козирога и буйният, спонтанен темперамент на Стрелеца могат да породят дълбока връзка. Тя се развива впоследствие хармонично, ако Стрелецът успее да увлече Козирога по пътя на страстта, което не е лесно.
Със собствения си знак Козирогът може да се разбира добре и да създаде хармоничен съюз. Но твърде голямото сходство може да попречи на една еволюция в характерите, което по-късно би могло да е причина за разрив в отношенията.
Козирог и Водолей винаги имат общи точки, но един брак между тях не винаги е най-идеален. Твърде често между тях се образуват съюзи, скрепени заради децата. По-благоприятна без съмнение е връзка в професионалната област.
Риби и Козирог се разбират поради голямото сходство на характерите и поради духовните интереси. Чувствителните Риби често се дразнят от сериозността на Козирога, но преодоляват това.

Децата Козирог
Децата Козирог имат крехко здраве като малки, но постепенно се стабилизират. Тяхната чувствителна и привързваща се природа често ги кара да са в състояние на замисленост и сериозност. Те са интелигентни, схватливи, показват усърдие в работата и учението. Обикновено имат малко приятели, но са изключително привързани към тях. Всички обичат да бъдат лидери, но съдържат своята буйност и властност. Те са деца, които имат нужда да ги обичат и да бъдат нежни с тях, но не показват тази си потребност открито. Обикновено не създават много грижи на родителите и на възпитателите си, защото винаги проявяват известна мъдрост, практичен ум и не вършат нищо непредвидено или прекалено.
Ако сте родител на Козирог, внимавайте да не засегнете особения род безпокойство, което те изпитват при изпълнението на задачите. Трябва да бъдат оставени на спокойствие, сами да решат кое как ще свършат. Трудно им е да реагират бързо и ако това се изисква от тях, могат да станат нервни и депресирани. От друга страна понасят неуспехите си твърде драматично и страдат мълчешком. Редно е да се проявява голяма деликатност в такъв момент.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68