Tyxo.bg counter
Водолей

Водолей – „Аз знам!”
21 януари до 19 февруари
Видни личности: Ейбрахам Линкълн, Франклин Делано Рузвелт, Роналд Рейгън, Дмитрий Менделеев, Чарлс Дарвин, Петър Попангелов, Христо Стоичков и др.
Накратко: въздушен знак, подвластен на Сатурн и Уран; свободолюбив, интуитивен, интелигентен, непостоянен, дистанциран.
Ден: вторник, събота
Число: 4, 6, 8,
Представителите на зодия Водолей са под властта на две планети – Сатурн и Уран, макар че втората се смята за доминираща от много астролози. Сатурн е планета на миналото, на тъмните спомени, на тъгата и носталгията. Уран е една странна планета, даваща импулси на търсещите,откривателите, на хората с големи духовни ценности.
Под тези влияния Водолеят се оформя като личност, притежаваща интелигентност, свободолюбие, силна интуитивност, променливост и непостоянство. Той разбира другите хора някак интуитивно. Тази безкрайна възможност за общуване го прави уважаван и обичан. Това е и причина много хора да останат разочаровани от връзки с Водолей, който не се ангажира с чуждите чувства, ако те му пречат на свободата. Това, което той иска, е индивидуализъм и свобода на духа, без ограничения от обществото или отделен човек. Водолеите се съобразяват само със своя личен морал и чувство за отговорност. Те често изпреварват своето време, новатори са, без да са кой знае какви фантазьори.  Обичат да сътворяват различни неща и от сърце им се радват.  Противопоставят се на общоприетото, на рутината, на педантизма, на нерешителността. Всяко ограничение ги провокира да се противопоставят, но невинаги им стига смелост да направят открито това. Имат слабост към ексцентричното, неочакваното, окултизма, загадъчното. При Водолеите често се забелязват периоди на леност, но и периоди на голяма мобилизация. Тези хора имат съвсем особен метод на работа и затова, за да избегнат честите сблъсъци със своите колеги и началници, те се стремят към самостоятелна и независима от другите работа.
Представителите на този знак са емоционални, постоянно изпадат в крайности – от отчаяние до еуфорична приповдигнатост и невинаги обоснован оптимизъм. Въпреки тези емоционални сривове и подеми Водолеите се стремят сами да решават проблемите си и не обичат нито да споделят, нито да ангажират близките си. Те не позволяват да се месят открито в живота им, но пък се съобразяват с волята на родителите си, особено на майките си. Това много често става причина за неудачни бракове или буквално за проваляне на един бъдещ брак.

Жената Водолей
Жената Водолей се отличава с много голям чар. Тя е променлива, никога не е една и съща. Това не я прави непостоянна, а интригуваща. Не е капризна, своенравна, а искрена, но и малко безразлична към ставащото около нея. Тя обича да работи, както и мъжа Водолей, при по-демократични правила, мрази строгата дисциплина, но не може да се каже, че е безотговорна. Умее да върши много неща, сръчна е.
Като мъжа Водолей е скитник по природа и може без угризение на съвестта да зареже едно поприще, за да се посвети на друго за известен период. Жената Водолей обикновено е твърде елегантна. Невинаги смее да си позволи най-модерните дрехи, но следва в значителна степен модата. Добра майка е, но не може да се каже, че децата й я издигат в идол поради непостоянството й по отношение на техните интереси. Тя може дори да пренебрегне вълненията на децата си, ако сметне, че им е осигурила храна и битов комфорт.

Благоприятни знаци за Водолея
Благоприятни са съюзите с Близнаци, Везни, Стрелец и Овен. Неподходящи за съюзници са Скорпион, Телец и Лъв.
Водолеят може да се разбира с Овена, но при едно твърде важно условие: ако Овенът не се стреми да задуши индивидуализма на Водолея. Между двете зодии често и лесно възникват противоречия, но също така лесно те биват преодолявани.
Телецът е толкова разнообразен по своите характеристики, че Водолеят се колебае да създава всякакви отношения с него.
Силното сходство на ума и характера привличат Водолей и Близнаци. На тази основа може да се изгради, солиден и траен съюз, както и професионално сътрудничество.
С Рак се установява здраво приятелство. Могат да се развият и сантиментални връзки, но не на база любов, а на основа разбирателство и интереси.
Между Водолей и Лъв има силно привличане, но и труднопреодолими противоречия. Съюзите са нетрайни и неползотворни.
Може да съществува силно физическо притегляне и взаимно разбирателство с Дева, но браковете са неудачни. Приятелските връзки са за предпочитане.
Водолей често е силно привличан от Везни. Техните духовни отношения са твърде благоприятни, а един съюз по-скоро е удачен и щастлив.
Духовното сходство между Скорпион (действие) и Водолей (мечта) не е достатъчно, за да се създаде здрав и щастлив съюз. Водолеят не е способен да възприема прекалено властния и силен Скорпион. Приятелствата са по-положителни от един брачен съюз.
Със Стрелец могат да се създадат добри приятелски връзки, но и двата знака са свободолюбиви. Водолеят трудно преодолява изневярата. Макар че Водолеят има многобройни сходства с Козирога, бракът между тези два знака обикновено е труден, но с раждането на децата може да укрепне. Служебните отношения обаче са идеални.
Със собствения си знак Водолеят обикновено е в добри отношения: и двамата се интересуват от хиляди, неща и следователно ще намерят много цели, към които да насочат вниманието си.
Водолеят може да направи отношенията с Риби напрегнати в началото поради своята неспокойна натура, но с времето може да се постигне хармонична връзка,

Децата Водолей
Детето Водолей се гледа по-лесно, защото то е спокойно и прилежно. От малко умее да избягва усложненията и дребните нещастия. Неговата природа е загадъчна, а неговите странности и ексцентричност могат да доведат до там, че то да живее отчуждено и да безпокои близките си с поведението си. Проблемът обаче е по-скоро в неразбирането от страна на възрастните към качествата на малкия човек.
Детето Водолей е недоверчиво и не обича да споделя. То се стреми към спокойните игри, природата, механичните играчки, обича да чете.
Младият Водолей често бяга от реалността. Той мечтае, съчинява, съобразява се с ред неща. Трябва да му се вдъхва повече смелост и решителност, да бъде подтикван да се движи повече и да създава социални контакти с връстници и по-възрастни хора.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68