Tyxo.bg counter
Риби

Риби – „Аз вярвам!”
от 20 февруари до 20 март
Видни личности: Айщайн, Ибсен, Виктор Юго, Шопенхауер, Максим Горки, Коперник, Рудолф Дизел, Рупърт Мърдок, Кърт Кобейн, Кърт Ръсел, Ева Лонгория и др.
Накратко: воден знак, управляван от Нептун и Юпитер, потаен, интуитивен, плах, чувствителен.
Ден: понеделник
Число: 3
Представителите на зодия Риби са под влиянието на две планети Нептун и Юпитер, като доминираща е първата. Нептун е причина за безпокойството, тайнственото вдъхновение, ясновидкските сънища, емоционалността на хората от този знак, а Юпитер дава на Рибите интуиция, мъдрост, набожност.
Макар и привидно спокойни, скромни и тихи Рибите са същества, раздирани от противоречия и несигурност, които изглеждат често уморени и тъжни. Този знак е също символ на човешка обич, самоотрицание, на предаността, достигаща понякога до саможертва. Рибите са сложни и противоречиви, те са ту в покой, ту в повишена емоционалност. Трудно поемат отговорност, безпокоят се да не бъдат измамени. Имат силна интуиция и предчувствие, но понякога не вярват в тях. Ако се осланят на интуицията си, могат да изумят останалите с някои свои решения, но всъщност се оказват много пъти прави. Рибите са прочути със своята проницателност. Те обичат и удоволствията, но и душевния покой дотолкова, че могат да станат апатични в името на спокойствието си.

Отличават се с гостоприемство, но рядко успяват да бъдат весели в компания. Ако се развиват хармонично, те стават сантиментални, сърдечни, искрени, вярващи в бъдещето. Обичат правдата, мира, разбирателството и затова често са филантропи, социолози, занимават се със социално подпомагане и правят най-големи жертви, за да успокоят страданията на другите. С родителите си и с приятелите си са великодушни и изпитват удоволствие, когато дават и даряват. Не са много здравомислещи и понякога биват измамени точно от хора, на които са помагали безвъзмездно.
Силното влияние на Нептун ги дарява с голяма чувствителност, която често ги превръща в медиуми. Освен това те имат някаква склонност към церемониалното, към догмата и ритуала.
Негативния тип Риби се оставя понякога да бъде овладени от лъжата и инерцията. Трудно е да задържите такъв човек, за да го анализирате, особено ако е и интелигентен, защото е пълен с противоречия и в него има нещо неуловимо. Рибите повече от другите знаци имат нужда от самодисциплина, за да превъзмогнат своята склонност към саморазрушение.
Те имат добра памет и лекота за учене на езици, често го привлича математиката, обичат децата и стават добри учители. Обичат изкуствата, предимно музиката.
Финансовото състояние на Рибите често е колебливо, но обикновено те успяват да си създадат добро положение както в обществото, така и в бизнеса.
Не са запалени спортисти, но обичат плуването, риболова, футбола, леката, атлетика, и джудото, моторните спортове.

Жената Риба
Жените, родени под знака Риби, са чувствителни, крехки, често се отличават с някаква феерична грация, но се срещат и жени от този знак с масивни форми, грубост и външна недодяланост. Почти винаги този тип жени имат периоди, в които им липсва жизненост, защото те са чувствителни към влиянието на Луната. В периода на пълнолуние са твърде активни, при новолуние преобладава умората и апатичността. Те имат твърде богат интимен живот и са дълбоко сантиментални, дори меланхолични. Не се отличават с голяма решителност и логика, не са достатъчно предприемчиви. Всички жени Риби обичат да имат удобно семейно огнище, обаче докато някои се грижат за него с прекалено старание, други го изоставят напълно. Обичат да пътуват, но само когато са в емоционален подем.

Благоприятни знаци за Риби
Рибите могат да осъществят хармонични отношения със знаците: Телец, Рак, Козирог, Скорпион. Обикновено срещат трудности с Близнаци, Стрелец и Дева.
Силното привличане с Овена в деловия живот не е така типично в любовната сфера. Рибите са твърде сантиментални за напористия Овен, но все пак е възможен един брачен съюз.
Твърде силно е привличане със знака на Телеца. Помежду им могат да съществуват добри съюзи в повечето сфери от живота. Вероятни са и остри сблъсъци поради упоритостта на двата знака, но те не са непреодолими.
Твърде голямо различие в характерите с Близнаци. Съюзът все пак е възможен, тъй като и двата знака имат големи възможности за приспособяване.
С Рака са възможни благоприятни връзки – брак, приятелство или делово сътрудничество. Трябва да се избягват обаче дребнавите разправии.
Въпреки симпатиите Риби и Лъв трудно създават съюз. Твърде импулсивната и страстна натура на Лъва лесно ранява чувствителността на Рибите. Приятелството и професионалните отношения са по-благоприятни.
Дева несъмнено силно привлича Рибите. Въпреки това значителните различия в характерите предизвикват търкания между тях. 
Сходството, съществуващо между чувствителността на Риби и на Везни, обикновено не е достатъчно, за да създаде хармонична ситуация. След известен период бракът може да се разтрогне, най-често по взаимно съгласие. Приятелските връзки за сметка на това са много трайни.
Със знака Скорпион Рибите създават трайни съюз, базирани върху взаимно разбирателство. Въпреки рязкото държание на Скорпиона, което разстройва чувствителните Риби, браковете са успешни.
Стрелец и Риби са много различни, за да осъществят един траен съюз помежду си.
Взаимните духовни интереси и сходства на характерите са основа за добро съгласие между Риби и Козирог, макар че твърде чувствителната природа на Рибите може да се противопостави на твърде затворената природа на Козирога.
Почти винаги има начално напрежение в отношенията с Водолей, но след известно време търканията могат да изчезнат и тогава може да се установи хармонична връзка. Водолеят обаче трябва да се опита да не изглежда равнодушен, това наранява Рибите.
С лице от собствения си знак Рибите рядко се разбират добре.

Децата Риби
Децата родени под знак Риби са лесни за отглеждане, ако се вземат предпазни мерки да не ги впечатляват отрицателни емоции, докато растат. Те имат твърде живо въображение и не трябва да присъстват на насилствени сцени, защото това може да им повлияе негативно. Те са често боязливи, не обичат да остават сами на тъмно. Обичат много животните, цветята и природата. Още твърде малки разбират музиката и поезията изненадващо добре. Не са особено прилежни в учението, но имат добра памет и знаят кая да спечелят симпатиите.
Обичат да си играят с пясък до вода и въобще на открито. Другарите им в игрите ги приемат добре, но между тях рядко се ражда тясно приятелство.
Ако сте родители на млади Риби, помогнете им да опознаят своята чувствителност и не ги третирайте като шампиони по смелост и приключения. Те просто не са смели и се травмират, ако им се присмиват заради плахостта им. Понякога изпадат в истеричен страх дори от едно насекомо. Трябва търпеливо да им се помага да преодолеят страховете си.


 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68