Tyxo.bg counter
Кету и числото 7

Кету управлява родените на 7-мо, 16-то или 25-то число от всеки месец, както и хората, чиито числа на съдбата или името се редуцират до 7. Раху и Кету са двата полюса на Луната, известни като Главата на Дракона и Опашката на Дракона. Кету се изобразява обикновено като торс без глава и с опашка на риба. Макар да се смята за зловредна, „полупланетата” не е толкова лоша, колкото Раху. Кету се характеризира с липса на привързаност към светските дела и със стремеж към духовност. Дарява подвластните си с мъдрост, умение да различават лошото от доброто и свръхсетивност. Под нейно влияние хората стават високочувствителни и емоционални. Те са равнодушни към материалното благополучие и към житейските психодрами. Не са славолюбиви, нито мотивирани да извършват едни или други постъпки. Интересуват се от опознаване на собственото Аз.
Кету няма пол, макар някои астролози да я причисляват към женския свят. По своята природа тя е инертна, а по характер – разрушителна. Хората, над които властва, също са инертни.
През нощта Кету е раздразнителна и придобива голяма сила. Управляваните от нея губят способност да различават доброто от злото и сякаш разсъдъкът им се замъглява. Понякога изглеждат като обсебени от зли духове. Но ако положението на Кету е благоприятно, у тях се появяват способности на лечители. Затова те се интересуват от различни начини на лекуване с природни средства: подправки, билки, психотерапия, окултизъм, подходяща храна или музика.
Управляваните от Кету хора са приказливи. Те обичат да спорят, имат собствена логика, притежават богато въображение, изострена интуиция, но им е присъща и склонност към преувеличаване. Не държат много на дрехите, но имат отличен вкус. Тези хора черпят знания от много източници и си формират свой мироглед.
Приятели на Кету са Меркурий, Венера, Раху и Сатурн; Юпитер е неутрален спрямо нея, а Слънцето, Луната и Марс са й врагове.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68