Tyxo.bg counter
Сатурн и числото 8

Сатурн управлява родените на 8-ми, 17-ти, 26-ти ден от всеки месец, а също и тези хора, чието число на името или съдбата се свежда до 8.
От седемте най-важни планети в Слънчевата система Сатурн отстои на най-голямо разстояние от Земята. Бавното му въртене е отразено в неговото санскритско име Шанайшчара. По природа Сатурн е инертен, студен и сух и влиянието му се смята за особено неблагоприятно.
Това е планета на тъмнината и ограниченията, управлява невидимата страна на човешката природа, например съвестта (осъзнаването на правилното и неправилното). Ако е добре разположен в рождената карта на индивида, Сатурн дарява с мъдрост, искреност, честност, дълголетие, слава, власт, лидерски качества, организаторски талант, любов към справедливостта, отрицание на вещоманията.

Ако не е добре разположен, той създава препятствия, забавяне, унижение, враждебност. Носи самота, песимизъм, зависимост от наркотици, тенденции към самоубийство. В такъв случай подвластните му са хилави, мрачни и алчни. Непрекъснато търпят загуби и имат психосоматични проблеми, породени от нарушението на електрохимичния баланс в тялото му. Те не обичат дисциплината, стават нарушители на закона. Изглеждат много по-възрастни, отколкото са в действителност. Това е така, защото планетата се смята за стара и се управлява от старостта.
Сатурн „отговаря” за ноктите, зъбите, косата, костите, скелета, кожата и нервната система  на човека.
Негови приятели са Меркурий, Венера, Раху и Кету, врагове – Слънцето, Луната и Марс, а Юпитер е неутрален.

 


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68