Tyxo.bg counter
Марс и числото 9

Марс управлява родените на 9-ти, 18-ти, 27-ми ден от всеки месец или онези, чието число на съдбата или името се свежда до 9. Марс е  „небесният главнокомандващ”. Тази планета е дарява с такива качества, като смелост, мъжество, търпение, самоувереност. Покровителстваните от нея притежават ясно осъзнати цели, чувство за дълг, ред и дисциплина. Астролозите смятат тази планета за неблагоприятна, защото управляваните от нея хора са егоисти, поставящи собствените си желания над всичко. Влиянието й ги прави понякога избухливи, неукротими, непостоянни, жестоки. Те бързо влизат в спор, способни са да употребяват насилие. Освен това Марс създава трудности в семейния живот. Той е свързан с кръвта, което личи от другото му санскритско име – Куджа. Управлява също така мускулите и костния мозък,произвеждащ белите кръвни телца и бранещ ни по този начин от болестите. Но Марс въздейства не само на защитните механизми на човешкия организъм. От него подвластните му черпят смелостта си, която е непосредствено свързана с концентрацията на захар в кръвта, склонността си към рисковани и героични постъпки, острия си ум, добрите си организаторски качества и способността си да реализират различни идеи. В същото време неговото непостоянство и неукротимост всява у тях неувереност и съмнение в собствените сили, прави ги избухливи, а в резултат на всичко това –  и нечувствителни. Управляваните от Марс са големи ценители на военното изкуство, лова, спорта, състезанията, публичните изяви и политиката.Той ги дарява със спортен дух, който им помага по-спокойно да приемат и победата, и поражението.
Приятели на Марс са Слънцето, Луната и Юпитер. Сатурн, Венера и Раху са неутрални спрямо него, а Меркурий е единственият му враг.
Най-вежливи и плахи от подвластните му са родените на 27-ми. Родените на 9-ти са по-груби и сурови, по и по-силни и успешни. Родените на 18-ти са по-егоистични и свадливи, страдат от вътрешни конфликти и по-бавно напредват.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68