Tyxo.bg counter
Число 11

Числото 11 се смята за особено и в много окултни традиции се нарича „мистическо”. Тъй като нумерологията го разглежда и като 11, и като 2 в живота това число заслужава специален подход. То се смята за мистическо още и поради това, че свързаните с него притежават изострена чувствителност към вибрациите. Те имат и склонност към фантазиране. Родените на 11-ти често си създават лични ритуали за нещата, с които се занимават, за да привлекат вниманието и предизвикат у околните различни чувства.
Числото 11 винаги е било обект на интерес в древността.
Вавилонците споменават името Тиамат с неговите единадесет поддържащи хаоса демони. В индийската митология съществуват 11 форми на въплъщение на Рудра, Бога на разрушението. В първата книга на Мойсей се разказва как на Йосиф му се присънва, че Слънцето, Луната и 11 звезди се скланят над него. В книгите по теология 11 е числото на отрицателните предзнаменования, грешниците, наказанията.
В Индия обаче го имат за добродетелно и динамично. Тъй като съдържа два пъти числото 1, нумеролозите смятат, че то носи настойчив, революционен, властен характер.
Родените на 11-ти хора с число на душата 2 са отзивчиви, оптимистични и способни сами да излязат или да изведат и другите от сложни ситуации. Ако разполагат с добри спътници и достатъчно храна, могат да постигнат много в материалния свят. Те притежават всички качества на „двойките”: нестабилност, силна емоционалност. Склонни са да преживяват спадове и подеми, но ако имат силен партньор до себе си, могат да постигнат много. Стават известни и спечелват уважението на околните в по-късен етап от живота си.


 

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68