Tyxo.bg counter
Здравен хороскоп
Здравето на Водолей

Представителите на зодия Водолей се отличават с физическа красота и жизнеспособност, ако планетите са разположени благоприятно при раждането им. Но дори в този случай здравето им е крехко и те са подложени на нервни разстройства, особено когато са в стресова ситуация.
Болестите ги връхлитат внезапно, често са резултат от натрупано нервно напрежение или от физическа претовареност. Водолеите не са способни да преценят точно нито физическите си, нито психическите си сили. Те са и много чувствителни към измененията в разположението на планетите и изпадат във временни меланхолични и апатични състояния. За тях са характерни и разширени вени, подуване на глезените, мускулни крампи. Не трябва да стоят прави дълго на едно място, за предпочитане е да се движат, а когато си почиват, да повдигат краката на високо.

Здравето на Водолей - продължава
 
Здравето на Козирог

Представителите на зодия Козирог биха могли да имат много добро здраве, ако изградят навици за здравословен живот, но те не правят това. По принцип са силни и волеви хора, но това е и една от причините да подценяват здравето си. Те често се простудяват, страдат от заболявания на дихателните пътища. Не са рядкост при тях стомашни проблеми, алергии. Козирозите имат особено чувствителни колена и често боледуват от ревматизъм. За да са здрави, е необходимо да си осигурят повече активно движение и редовен спорт. Полезно е да правят гимнастика ежедневно. За хората от тази зодия са препоръчителни водолечебни процедури и слънчеви бани.

Здравето на Козирог - продължава
 
Здравето на Стрелец

Представителите на зодия Стрелец са изключително динамични и подвижни хора. Те по принцип се отличават с много добро здраве, особено ако се хранят здравословно и избягват пушенето и алкохола. За тяхното добро здраве е важно да имат свобода, да са активни, да не са принудени да стоят на едно място дълго. Те трудно се примиряват с работа, която изисква седене на стол до някое бюро. Ако обстоятелствата налагат това, много често нервната им система не издържа, а се явяват и проблеми в сърдечно-съдовата система. Друг е въпросът, че именно много голямата динамика на живота им понякога е причина за травми. Стрелците не трябва да си позволяват много голямо физическо натоварване, тъй като често имат проблеми с двигателно-опорния апарат. Те са предразположени към различни видове атаксия, предимно двигателна, ревматизъм, проблеми в бедрените мускули и стави.

Здравето на Стрелец - продължава
 
Здравето на Скорпион

Представителите на зодия Скорпион често са изложени на странни заболявания и на различни видове преумора. Но обикновено Скорпионът има невероятно голяма сила да превъзмогва различни болести. Той успява по някакъв свой начин да мобилизира цялата си воля и да се противопостави на много физически страдания. Много важно е около него да не се създава паника по повод заболяването му. Първо, той самият мрази да го съжаляват и да създават шум около него, второ, и то е по-важно, така му се пречи да се концентрира и да събере цялата си сила, за да се справи по-бързо. Скорпионите мразят да са болни. Те лягат на легло само в краен случай. Не обичат да посещават лекар, но все пак са достатъчно благоразумни да не изчакват, докато нещата се влошат съвсем.
Болестите при възрастните Скорпиони често са резултат от лоша приспособимост или поради нещастия от различно естество през детството. Много от нервните заболявания, които се явяват при хората от тази зодия, са именно следствие от негативно емоционално напрежение. По-високоинтелигентните Скорпиони се самообучават как да пазят нервната си система и не допускат нищо да застраши спокойствието им.

Здравето на Скорпион - продължава
 
Здравето на Везни

Представителите на зодия Везни обичат спокойствието. Те често трудно вземат решение, а това може да окаже негативни последици за тяхното здраве. Искайки да са в хармония с всички, Везните могат да изпаднат в нервни кризи, които се отразяват на цялото им здравословно състояние. На подсъзнателно  ниво те се стремят да получат възхищението и одобрението на обкръжението си, даже и на непознати за тях хора.  Това поражда психичен дискомфорт, защото често правят неща, които противоречат на вътрешните им убеждения, а после изпитват тревога, тъй като добре знаят, че са изневерили на някои свои принципи. Ако обаче не почувстват, че другите ги харесват, пак са в тревожно състояние. Така Везните понякога попадат в един твърде порочен и вреден за тях кръг.
Бъбреците са най-уязвимото място за хората от тази зодия. Когато изпаднат в стрес, Везните са склонни да ползват успокоителни медикаменти, а понякога търсят опора в алкохол. Всичко това влияе на бъбреците им.

Здравето на Везни - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Page 6 of 8

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68