Tyxo.bg counter
Здравен хороскоп
Здравето на Дева

Представителите на зодия Дева проявяват голям  интерес към своето здраве, хигиена и диети с различна цел. Те дори могат да се вманиачат на тази тема. Девите имат вроден страх от заболявания и правят всичко възможно да водят здравословен начин на живот. За тях е характерно да се тревожат за здравето си, даже когато нямат реален повод за това. Едно кихане може да ги разтревожи и да ги подтикне да предприемат мерки.
А всъщност Девата е един от най-здравите знаци в Зодиака.  Водят ли здравословен живот, те често доживяват дълбока старост. Но самата им вманиаченост за личното здраве може да им донесе  нервни заболявания. Те трябва да се научат да се отнасят по-оптимистично към личното си здраве, да се самоубеждават, че нямат причини за тревоги без повод.
Повечето от физическите заболявания при тях са последица от постоянно натрупващо се нервно претоварване, тъй като те са и перфекционисти в работата си.

Здравето на Дева - продължава
 
Здравето на Лъва

Представителите на зодия Лъв са надарени с огромна физическа енергия и способности за възстановяване. Животът им се характеризира с интензивност, упорито преследване на набелязаната цел, способност да понесат големи натоварвания.
Лъвът символизира сърцето на човека и сътворението. Повечето болести на този знак са свързани именно със сърцето и неговата функция. Лъвовете страдат от атеросклероза, стенокардия, различни видове кардит, аневризма и тахикардия. Хората от този знак  понякога страдат от болки в гърба и гръбнака, склонни са към ревматични заболявания, морбили и менингит. Типично за  повечето Лъвове, че обикновено не боледуват от продължителни хронически заболявания, а по-скоро от остри, бързо преминаващи пристъпи на болестите. Не са редки и болести, свързани с начина им на живот, който е твърде интензивен. Трябва контролират разхода на слънчева енергия, която е твърде много при тях. Нужно е да водят по-умерен начин на живот, но това се оказва доста трудно за тях. Лъвовете има голяма нужда от възстановителен сън следобед или поне от кратковременни почивки в работата, но рядко правят това. Безсънието е направо фатално за здравето им, особено за динамичната им нервна система.

Здравето на Лъва - продължава
 
Здравето на Рака

Представителите на зодия Рак са много чувствителни хора. Самите те рядко се чувстват доволни от живота си и това често е причина както за физически, така и за емоционален стрес. Раците повече от другите хора страдат от нервни разстройства, гастрит, проблеми със стомаха, запек. Мнозина от тях имат склероза, проблеми със сърдечно-съдовата система.
Трябва обаче да се има предвид, че всички тези болести не са предопределени и могат да бъдат избягнати, ако у Рака отрано се развият положителни нагласи към живота. Колкото и да е силно влиянието на Луната, позитивно настроеният Рак може да бъде един здрав и силен човек, който да проявява изключителна устойчивост спрямо болестите, а когато е болен, да ги преодолява с невероятна сила. Ако представителите на тази зодия се чувстват обичани и сигурни в своето семейство, те дори не биха се оплакали от неразположенията си, защото за тях е много важно да правят близките си щастливи.

Здравето на Рака - продължава
 
Здравето на Близнаци

Представителите на зодия Близнаци често страдат от една хронична мнителност, която е много вредна за тяхното здраве. Те са хора, които се интересуват от много неща, някои от тях са болезнено амбициозни, а други се стремят просто да са информирани. Потокът на нервната енергия и сменящите се през цялото време фокуси на вниманието са предизвикани от тънко балансираната им чувствителност. Представителите на този знак са много впечатлителни и с помощта на закрилника си Меркурий са способни да натрупват много впечатления, неуловими за другите хора. Този стремеж към свръхосведоменост изтощава нервната им система. Затова на Близнаците им е необходим повече сън, а също така ежедневни упражнения на открито, стимулиращи кръвообращението и укрепващи белия дроб, който е значително слаб орган за Близнаците. Макар че Близнаците често са смятани за най-силния знак на Зодиака, те не са хора с отлично здраве.

Здравето на Близнаци - продължава
 
Здравето на Телец

Представителите на зодия Телец са миролюбиви хора, но когато са в стрес или някой е успял да ги изкара от търпение, те атакуват смело с цялата си физическа сила, издръжливост и ум. Това са хора с жизнеспособност и голяма активност, но тяхната енергията не възниква сама, както е за огнените и водните знаци. Телецът черпи енергия от външни стимули - от условията, в които попада, или от заобикалящите го хора. Той много лесно се поддава на влиянието на хора от зодиите Лъв, Скорпион и Водолей. Планетите, които са разположени в тези знаци в момента на раждането му, могат да повлияят на сърцето, половите органи и прасците на краката.
Телците са от онези хора, чиято мисъл често е ангажирана със страх от болести. Те са склонни да предполагат най-лошото при едно евентуално заболяване и вярват на всякаква информация, която засяга негативни последици от боледуване. И макар че Телците обикновено проявяват огромна устойчивост към повечето болести, те са заредени с много песимизъм в това отношение. Трябва сами да се превъзпитават в оптимизъм и ако успеят да сторят това, посрещат болестите много достойно и бързо се лекуват от тях.

Здравето на Телец - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 Next > End >>

Page 7 of 8

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68