Tyxo.bg counter
Египетски хороскоп
Нун (Космическо божество – воден хаос)

2 юли – 21 юли
Нун и жена му Нунет се смятат за изначални божества, от които след това са произлезли останалите богове. Хората под неговата власт са твърде интересни. Те са физически красиви, обаятелни са и са твърде артистични. На пръв поглед изглеждат често лекомислени, но всъщност притежават дарбите на добри анализатори. Изключително свободолюбиви са и всеки опит да им се наложи чужда воля обикновено завършва с провал. Ако сами си набележат цел, могат да я следват всеотдайно, да жертват всяка свободна минута, докато я постигнат. Обичат да бъдат поощрявани, да им се оказва подкрепа, да бъдат ласкани, но не и пряко да ги командват. Ако искате един Нун да изпълни нещо по вашата воля, ще трябва така да представите пред него нещата, че той да повярва колко добра идея е родила главата му.

Нун (Космическо божество – воден хаос) - продължава
 
Хатор – (Богиня на небето)

21 юни – 1 юли
Хатор е изобразявана като жена с рога и е богинята на небето. Древните са я почитали като небесна крава, която е майка на Слънцето. Това е най-женствения знак в египетския зодиак, а хората под властта на Хатор са твърде чувствителни. Те преживяват света около себе си, способни са да се радват на красивото, да страдат по дребни поводи, да проявяват щедрост, но и силни гневни изблици. Една от недотам добрите им страни са пристъпите на песимизъм, но не може да се твърди, че имат изцяло такава нагласа. По-скоро са жизнерадостни и добронамерени, вярват в доброто и красивото у хората.

Хатор – (Богиня на небето) - продължава
 
Бену (Бог на сътворението)

31 май – 20 юни
Според древните египтяни Бену е богът, който е възникнал от водния хаос и така е ознаменувал сътворението на света. Той е изобразяван като чапла, символизираща новото начало.
Хората под властта и закрилата на Бену са прекалено свободолюбиви и не понасят да бъдат командвани или надзиравани. Те са значително твърдоглави и приличат на едно никога не порастващо дете по своята любознателност и динамичност. От друга страна могат да прозират доста по-бързо от другите света около себе си, да долавят предварително както опасностите, така и ползите от ставащото наоколо им.

Бену (Бог на сътворението) - продължава
 
Хонсу (Бог на Луната и времето)

21май – 30 май
Хонсу е един от най-почитаните богове в Египет. Той е син на Амон и Мут. Този бог има както светла, така и тъмна и опасна страна. Изобразяван е с лунния диск на главата си.
Хората под неговата власт също носят много добро у себе си, но могат да бъдат и опасни, когато са разгневени. Те са романтични, общителни, жизнерадостни. Обичат да бъдат лидери и да се зачита волята им. Често спорят и са безкрайно доволни, ако успеят да оборят своя противник с красноречието си.
Подвластните на Хонсу са интелигентни и се интересуват от всичко, но нямат волята да се придържат към една кауза. Сменят хобитата си, професията, даже приятелския си кръг. Околните не им се сърдят и често ги приемат като малко дете, за което всичко е интересно.

Хонсу (Бог на Луната и времето) - продължава
 
Тот (Бог на занаятите и науката)

2 май – 20 май
Бог Тот е един от най-верните помощници на Амон. Той е създател на "Книгата на живота" и е роден под знака на мъдростта.
Хората под знака на Тот са мъдри, интелигентни, отлични организатори и аналитици. Те разсъждават задълбочено почти за всичко и откриват истини, които са недостижими за останалите. Tвърде точни в преценките си както за хората, така и за ситуациите, а това им помага да имат добро финансово състояние. Тъй като са общителни, любезни и оптимистично настроени, имат и много връзки, макар и не винаги на основа приятелство. За тях няма невъзможни неща, винаги ще намерят начин да стигнат до победа.

Тот (Бог на занаятите и науката) - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 1 of 5

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68