Tyxo.bg counter
Египетски хороскоп
Маат (Богиня на истината)

2 февруари – 17 февруари
Маат е съпруга на Бога на мъдростта и е родена под знака на храбростта. Хората под нейното покровителство са силни, енергични, решителни и постигат целите, които са си поставили. Те са интелигентни, находчиви, намират бързо решение на проблеми, затрудняващи останалите. Много обичат предизвикателствата, а това ги кара да се месят в чуждите работи, дори да не са помолени за помощ или съвет. Подопечните на Маат са свободолюбиви, обичат да са независими, обаче се стремят да поставят по-слабите хора под своя зависимост. Властни са, но не проявяват грубост към хората. Макар и твърде директни, се стараят да запазят добрия тон.

Маат (Богиня на истината) - продължава
 
Сет (Бог на стихийните бедствия)

20 януари – 1 февруари
Това е един странен бог, който надарява хората си с много положителни и много отрицателни качества. Неговите подопечни са непредсказуеми, силни и страстни. Те могат да са изключително привлекателни с характера си, но могат и да си печелят противници поради властния си характер и стремежа си да бъдат винаги в центъра на вниманието. Тези хора, независимо дали са положителни или отрицателни личности, никога не са безлични. Те имат свое мнение, не се страхуват да го кажат, постигат целите – друг е въпросът дали винаги ползват почтени средства. Хората от знака обикновено са в действие, правят и много грешки, защото са мнителни, трудно се доверяват, но пък не губят надежда, не се отчайват.

Сет (Бог на стихийните бедствия) - продължава
 
Хнум (Бог на плодородието)

2 януари – 19 януари
Хнум е бог на плодородието и е изобразяван като човек с глава на овен. Този знак е символ на трудолюбие, а резултатът от него е едно почтено натрупано богатство.
Хората, родени под знака на Хнум, са упорити, силни, способни да постигат целите си. Те са значително интелигентни, тъй като не щадят силите си, когато трябва да придобиват нови знания. Не се срамуват да признаят, че не са запознати с нещо и бързат да попълнят пропуските си. За тях е въпрос на чест да са компетентни. Разбира се, това ги кара понякога да се намесват в чужди дела, да дават неискани съвети, да бъдат твърде взискателни към другите, а ако са на ръководни постове, да са твърде авторитарни. На тях дори не им минава на ума, че някой друг може да знае повече от тях.

Хнум (Бог на плодородието) - продължава
 
Непри (Бог на зърното)

21 декември – 1 януари
Бог Непри е свързан с представите на египтяните за задгробния живот. Той олицетворява семето, което след засяване помага на мъртвия човек да се възроди.
Хората, покровителствани от Непри, са силни, волеви, упорити. Те са надарени с качества на водачи, но понякога проявяват крайна безкомпромисност, не приемат съвети, когато преследват целите си, които обикновено постигат независимо от трудностите. Макар и да има много приятели, човек от този знак често е самотен, защото държи на независимостта си и не се обвързва с трайни връзки. Приятелството му се изразява в стремеж да помага, но не и да се доверява. Външно тези хора изглеждат спокойни и уравновесени, но в тях бушуват силни страсти. Само хладнокръвието им помага да задържат у себе си гнева, радостта, всяка силна емоция. Много рядко те могат да изпуснат нервите си. Неотклонно следват решенията си, трудно е да бъдат накарани да извършат нещо по чужда воля.

Непри (Бог на зърното) - продължава
 
Мафдет (Богиня отмъстителка)

1 декември – 20 декември
В египетската митология Мафдет е богиня, която се въплъщава в образа на гепард. Символи на нейното могъщество са палка и нож.
Хората под покровителството на Мафдет са много обаятелни и привличат околните както с външния си чар, така и с голямата си интелигентност. Те обичат да са сред хора, умеят да общуват с всички и бързо вникват в характера на събеседника си. Интересно е и това, че тези хора са признавани като авторитети от мнозина. Всички търсят техните съвети, защото ги смятат за компетентни в различни области, вярват в прозорливостта им и разчитат на умението им да правят точна преценка на ситуацията.

Мафдет (Богиня отмъстителка) - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 3 of 5

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68