Tyxo.bg counter
Египетски хороскоп
Сохмет (Бог на източната граница)

22 ноември – 30 ноември
Бог Сохмет е един от защитниците на Египет. Той пази източната граница и пази страната от враговете й.
Хората, родени под неговия знак, са много смели, откровени, директни. Те по принцип са дружелюбни, но твърде резки към подлите и нечестните. Обичат да помагат на другите, обаче не демонстрират чувствата си. Умеят да манипулират околните, но никой не се сърди за това, тъй като получава в отплата закрила, приятелство, понякога и материална помощ. По същество Сохмет обича парите, но не може да се каже, че е стиснат. Смята, че трябва да се използват разумно и затова не са му по сърце разсипниците. А лентяите направо са ненавиждани от него. Друго, което е твърде изумително при хората от този знак, е тяхната мания да събират и трупат вещи. Те не изхвърлят нищо, обладани са от идеята, че то може да бъде полезно някога или на някого.

Сохмет (Бог на източната граница) - продължава
 
Себек (Бог на водата и разливите на Нил)

4 ноември – 21 ноември
Себек (Собек) е богът на водата и разливите на река Нил според древните египтяни, които са го изобразявали с глава на крокодил. Хората под неговото покровителство се отличават с много силна воля, почтеност и изключителна физическа издръжливост. Дори когато са силно изтощени, те намират сили да довършат започнатата работа. Не изглеждат много сърдечни, обаче могат да са отлични приятели, предателството им е чуждо, може да се разчита на тях. Като цяло са добронамерени към всеки, но веднъж обидят ли се, трудно прощават. Гневът им е страшен, но се научават да се владеят и да не показват изблици на ярост, поради което изглеждат много уравновесени за околните. Способни са да успокят всеки, да му вдъхнат кураж и да му помогнат да върви напред.

Себек (Бог на водата и разливите на Нил) - продължава
 
Гор (Бог на небето)

23 октомври – 3 ноември
Бог Гор е един от най-древните богове на Египет, познат още под имената Хор, Хорус.
Хората,родени под властта на Гор се отличават с голяма отзивчивост и желание да въдворят мир около себе си. Те са комбинативни, но не обичат измамата. Характерните за тях откритост, миролюбивост и почтеност им печелят много симпатизанти. До известна степен са малко консервативни по отношение на закони и наредби, смятайки, че те трябва да се спазват. Добре комбинират знанията и уменията си, но се стараят с нищо да не нарушат правилата.

Гор (Бог на небето) - продължава
 
Хапи (Бог на река Нил)

2 октомври – 22 октомври
Хапи е богът на река Нил, според египетския хороскоп той по същество е космическо божество, владее влагата и е сътворител на реколтата. Началният прилив на река Нил е времето, в което се отдават почести на Хапи.
Родените под знака на Хапи са хора, които се борят за благородни цели, мразят лъжата и измамата, откровени и смели са. Те могат с пълна увереност в правотата си да защитават слабите и ощетените. Това са хора, които мразят задкулисните игри, действат направо и никога не се прикриват зад някого, не търсят опора в силните на деня. Това, разбира се, им създава врагове, но и приятели. Хората под властта на Хапи са прозорливи, умеят да вникват в характерите на другите и трудно могат да бъдат измамени или използвани.

Хапи (Бог на река Нил) - продължава
 
Мут (Богиня на небето)

23 септември – 1 октомври
Мут е богиня на небето и жена на Амон. Тя е и майка на Хонсу. Древните египтяни са я смятали за господарка на езерото Ашеру около Тива и са издигнали в нейна чест храм.
Хората, родени под знака на Мут, са много интелигентни, но и прекалено чувствителни, поради което бързо се обиждат. Те не са властолюбиви, коректни са, но са твърде праволинейни. За тях е характерна почтеност, която околните невинаги разбират и оценяват правилно. Обичат да оказват помощ, даже и когато никой не ги е молил за такава. Твърде взискателни са към себе си, държат на думата си и на тях може да се разчита.
Родените под знака на Мут са привлекателни физически и имат свой особен чар. И жените, и мъжете излъчват сексапил.
Тази привлекателност и кротост често заблуждават тези, които съдят само по външния вид за хората.

Мут (Богиня на небето) - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 4 of 5

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68