Tyxo.bg counter
Египетски хороскоп
Амон Ра (Бог на Слънцето)

31 август – 22 септември
Амон Ра е богът на Слънцето. Това е бог с много разностранни прояви, тъй като е призван да държи под свои контрол всичко, да взема бързи решения, да съветва. Понякога е твърде непредвидим.
Хората под покровителството на Амон Ра са умни, находчиви, отличават се с логичност и паметливост. Те успяват бързо да извлекат най-важното от всяка ситуация, натрупват много знания и добиват значителна мъдрост. Могат да бъдат добри съветници, стига да желаят това, тъй като понякога предпочитат да заемат позата на странични наблюдатели и да не се намесват в определени ситуации или взаимоотношения. И все пак неутралитетът им е за предпочитане пред друга една склонност – да се възползват от ситуациите под привидна загриженост за другите. Голямата им проницателност им позволява да постъпват и така, без да изпитват съжаление, че са ощетили някого. Достатъчно самоуверени, закриляните от Амон Ра смятат, че всеки може да постъпва според своите правила и са готови да влизат в съревнования и битки. Те дори се забавляват в подобни ситуации.

Амон Ра (Бог на Слънцето) - продължава
 
Тефнут (Богиня на влагата)

23 август – 30 август
Тефнут е могъщата богиня на влагата според египтяните. Животното, в чийто образ тя се превъплъщава на земята, е лъвицата. Слънцето грее сутрин, а Тефнут сияе на неговото чело и с огненото си око изгаря враговете на великия бог.
Хората, родени под знака на тази богиня, са интелигентни, но и способни да мамят останалите безскрупулно. Те имат дарба на откриватели, но не обичат да споделят с другите своите открития. Ревниви са към всеки, който заслужи похвала или признание. По принцип са любимци на останалите въпреки своето високомерие, което крият дълбоко у себе си. Това е така, защото могат да са много общителни, тъй като имат актьорски дарби, а от друга страна не им се вярва, че някой би могъл да не оценява способностите им или да не ги харесва.

Тефнут (Богиня на влагата) - продължава
 
Птах (Бог, създал други богове, и покровител)

3 август - 22 август
Птах – това е бог на  животните, растителността, хората и техните творения: градове,  занаяти, изкуства, храмове. Той е и богосъздател. Сътворява първите 8 бога.
Хората под знака на Птах са изключителни особняци. Зад фасадата на самоувереност, грубост и дори агресивност те често прикриват романтичност и консервативност. Като цяло те са общителни, но на практика общуването с тях не е лесно, защото са лишени от дипломатичност, егоистични са, понякога проявяват прекалена себичност, искат да са винаги в центъра на вниманието и често успяват да постигнат това, тъй като са доста остроумни. Тяхната самовлюбеност ги прави уязвими за ласкателства, но когато проумеят, че някой ги манипулира с похвали и угаждане, тежко му.

Птах (Бог, създал други богове, и покровител) - продължава
 
Озирис (Бог на растенията)

22 юли – 2 август
Озирис
- това е бог на растенията, съзиданието, възраждането, законодателството.
Хората под знака на Озирис са високоинтелигентни, отлично образовани, способни да планират и да организират дейностите си така, че да осъществят намеренията си. Те са откровени, понякога твърде прями, не обичат задкулисните игри, предпочитат директните словесни двубои. Обичат да са сред хора, умеят да се веселят, не им е трудно да създават контакти.

Озирис (Бог на растенията) - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 Next > End >>

Page 5 of 5

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68