Tyxo.bg counter
Интересно
Внимателно със златните накити

Учените отдавна се опитват да разгадаят как различните метали и скъпоценни камъни влияят на човешкия организъм. Още в древността бижутата са смятани не само за демонстрация на социалния статус, а и за предмети, които могат да влияят на съдбата и здравето.
Особен интерес винаги е представлявало златото и влиянието му върху организма на човека.
Канадските учени неотдавна публикуваха своя изследване, в което твърдят, че златото при съприкосновението си със кожата на човека, може да действа възбуждащо на нервната система, да забавя обмяната на веществата, а в определени случай да предизвиква тревожност и да влияе на човешкото настроение.
Прекалено емоционалните хора могат да изпаднат дори в депресия, ако носят постоянно златни накити в по-голямо количество.
Според учените страдащите от епилепсия са изложени на още по-голям риск, тъй като блясъкът на метала може да предизвика пристъп.

Внимателно със златните накити - продължава
 
2014 - година на Синия дървен кон

Остава малко време до Нова година, а 2014 според източния календар е годината на Синия дървен кон, която ще настъпи на 31 януари 2014 и ще продължи до 18 февруари 2015 г.
Важно е да се помни, че до 31 януари все още  е в правата си Черната водна змия, която е мъдра, но може да бъде и агресивна, ако долови интригантство и непочтеност.
Конят символизира динамика, енергия, непредвидимост, стремеж към власт и преобразуване, голям творчески потенциал, интелигентност.
Космическият елемент на годината е дърво, което предполага и практичност, естетика, изящество.
Цветовете са синьо, изумрудено зелено, зелено с нюанси на кафяво и сиво. Вгледайте се в листата и кората на дърветата и ще откриете цялото богатство на палитрата, подходяща за годината на Синия дървен кон.
Конят се отличава с независима природа, но той е и мъдър, умен, учи се бързо. Това определя  годината да е успешна за работливите, смелите и находчиви хора. Тя ще е  благоприятна за хората с висок интелект и за тези, чието въображение е продуктивно и позитивно.
Конят е общителен, жизнерадостен, обича простора и свободата. Той може да стане твърде своенравен в тесни и мръсни пространства, а може да загуби своята жизнерадост. Затова поддържайте домовете си  чисти. Бъдете често сред природата, пътувайте. С една дума живейте пълноценно, работете пълноценно и ще се радвате на една успешна година.

2014 - година на Синия дървен кон - продължава
 
Суеверните стават дълголетници

Британските учени смятат, че суеверните хора имат по-голям шанс да станат дълголетници.
След няколкогодишно изследване учени от Лондонския университет са установили, че сред хората, доживели дълбока старост, има много, които са суеверни. Те упорито вярват в знаците на съдбата и се съобразяват с тях.
Екип изследователи под ръководството на Стела Мак-Гуайр е проучил, че сред хората, достигнали 90-годишна възраст 97% са суеверни, но това не им пречи да са щастливи. Точно обратното – те са спокойни и убедени, че постъпват правилно, съобразявайки се с някаква висша воля, ръководила ги през целия им живот.

Суеверните стават дълголетници - продължава
 
Огледалото враг

Едва ли има дом, в който да няма огледало и по-точно огледала. Днешният човек не може да си представи живота си без този предмет, отразяващ образа ни. Никога обаче не забравяйте, че огледалото е мощен магически атрибут, около който се носят легенди.
От мрака на миналото до нас са достигнали преданията за Екатерина Медичи, която притежавала огледало със страшната способност да убива нейните врагове. Преданието разказва, че огледалото на властната кралица било изработено от майстор алхимик, който вложил в него могъщи сила. Когато кралицата дарявала огледалото на неудобен за нея човек, то отразявало образа му така, че последицата била мозъчен кръвоизлив и съответно смърт. А владетелката прибирала обратно магическия предмет, за да го подари след време на друг свои враг.

Огледалото враг - продължава
 
Най-подходяща дата за сватба през 2013

Астролозите в Дания са изчислили, че най-подходящият ден за сватба през 2013 година е 7 септември, събота.

През този ден от годината в 10 часа и 35 минути сутринта планетите Венера и Марс ще заемат такова положение на небето, че то ще окаже щастливо влияние на тези, които са решили да се свържат в брак.

В кметството на Копенхаген са поели ангажимента да бракосъчетаят всички, които до този момент не са се подписали за съвместно съжителство и желаят да извършат бракосъчетание. Вече се обмисля организацията на сватбената церемония, тъй като мнозина искат да се възползват от щастливото стечение на обстоятелствата.

Най-подходяща дата за сватба през 2013 - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68