Tyxo.bg counter
Интересно
Луната ни влияе

Учените доказват, че лунните цикли все пак влияят на човешкото самочувствие. цялото изследване по въпроса е публикувано в списание Current Biology.
До този извод медиците са стигнали, проследявайки работата на мозъка при 12 доброволци. Наблюденията и изследванията са направени в режим на работа, и в режим на сън.
Доброволците трябвало да обитават лаборатория без прозорци, без часовници и други технически уреди, които могат да подскажат в какъв момент от денонощието са.

Луната ни влияе - продължава
 
Отворете се към богатството

За да привлечете парите в живота си, научете се да бъдете открити към тяхното постъпление.  Човек не съзнава, че понякога отблъсква парите чрез своите на пръв поглед незначими действия.
Не бива например да се отказва почерпка, даже когато някои просто е решил да ви покани да споделите това, което той яде. Вземете си дори съвсем малко късче – така вие отваряте вратата за прииждащото към вас благоденствие.
Не отказвайте дребни подаръци.

Отворете се към богатството - продължава
 
Жени, не бъдете виновни

До интересни изводи са стигнали психолозите, които са изследвали какви са усещанията на двата пола по отношение на чувството за вина. Ако за представителите на силния пол учените не се тревожат, то за чувствата на дамите те бият тревога.
96% от жените поне веднъж през деня страдат от чувство за вина, а това се отразява негативно на тяхното здраве.
Чрез анкета екип от учени е проучил какво подтиква жените да изпитват вина.

На първо място жените се обвиняват за теглото си даже и когато то е в рамките на нормалното. Това доказва, че нямат реална оценка за пълнотата си, но дори при най-дребната волност да похапнат нещо сладко, те се чувстват виновни.
Чувството за вина ги тормози и по повод възпитанието на децата, училищните им неуспехи, споровете на младите с роднините, материалното обезпечаване на детето.

Жени, не бъдете виновни - продължава
 
Сърцата на влюбените бият с еднакъв ритъм

Според екип от калифорнийски учени сърцата на влюбените бият в еднакъв ритъм.
В изследването участвали 32 семейни двойки. Участниците били включени към апарат, който фиксира честотата на сърдечните съкращения и измерва дишането. Членовете на отделните двойки били поставени на няколко метра един от друг, нямали право да се докосват и да разговарят помежду си.
Специалистите установили, че пулсът и честотата на дишанията при влюбените съвпадат, когато те застават на по-малки разстояния помежду си. Същият ефект се наблюдавал и когато те не се държали за ръка, когато мълчали.

 

Сърцата на влюбените бият с еднакъв ритъм - продължава
 
Настъпи годината на Змията

Годината на Черната водна Змия настъпи вече. Ако все още нямате нейни символи в дома си, можете да си вземете изящни фигурки - стъкло, сребро, бял метал. При допир те трябва да са студени. Поставете ги на видно място, но не натрупвайте около тях много вещи. Змията има нужда от спокойствие.

Настъпи годината на Змията - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68