Tyxo.bg counter
Интересно
Св. Валентин - празник за двама

Наближава Денят на Св. Валентин. Признаван или отричан у нас – това май не интересува влюбените.
Дори малко от тях знаят  историята на празника. Все пак се отнася за далечно минало – 269 година, 14 февруари – едни свещенослужител на име Валентин плаща с живота си, тъй като нарушава един според него несправедлив закон, забраняващ на мъжете,  които отиват в армията, да се женят. Тайно от властта Валентин венчавал влюбените и всъщност принася живота си в жертва на любовта.
Това е било в миналото.
В наши дни празникът съществува, независимо кой какво мисли за него. Важно е какво мислят влюбените. И нека се уточним – това не е празник само за дамите, както погрешно смятат някои от тях и очакват любимия да сътвори чудеса, за да спечели тяхното внимание. В такъв случай може би трябва да сложим една голяма въпросителна до думата влюбени, но за друго става дума.
С какво жените могат да зарадват своите любими, задължително ли трябва подарък?
Трябва, да, но никак не е задължително той да е материален.

 

Св. Валентин - празник за двама - продължава
 
Изяснявайте си отношенията

Психолозите потвърждават, че след кавга, става дума за спор или по-дребни недоразумения, влюбените започват да общуват повече помежду си. Партньорите намират начин да се разберат и по проблеми, за които няколко часа преди това са били на абсолютно различни мнения. След сдобряването явно стресът е на по-ниско ниво, атмосферата е по-ведра, натрупаните негативни емоции са отхвърлени и всичко, с което любимият човек е дразнел партньора си, вече е незначително.
Лидери в изясняването на отношенията са италианците. Те непрекъснато нещо се уточняват помежду си, но статистиката сочи, че като националност са далече от първите места по разводи.

Изяснявайте си отношенията - продължава
 
Как сте с любопитството?

1. Как ще постъпите, ако когато влезете в стая внезапно, разговарящите веднага млъкнат?
а) веднага ще ги заговорите
б) веднага си мислите, че са одумвали вас, а това ви обижда
в) директно питате за какво говорят

2. Намирате писмо в пощата, но то е за съпруга ви. Как ще постъпите?
а) веднага ще го отворите и прочетете
б) няма да го отворите, но очаквате той да ви обясни всичко, свързано с писмото
в) искате да прочетете заедно писмото

3. Приятелката ви крие откъде си е купила модерен и немного скъп тоалет. Как ще постъпите?
а)  веднага търсите друг начин да получите информация
б) това си е нейна работа, вас не ви интересува толкова
в) обиждате се и не й говорите

Как сте с любопитството? - продължава
 
Неудачниците

Можете да познаете неудачниците по няколко основни поведенчески реакции. Замислете се дали около вас има такива хора. Може би усещате нещо нередно, но все още не сте си направили точния извод. И не забравяйте, че неудачникът може би се нуждае от помощта ви. Вие решавате!

1. Винаги се съмняват.
Това е отличителна черта за неудачниците. Трудно им е да вземат решение, не защото имат основателни причини за съмнения, а защото се страхуват, че могат да загубят нещо вместо да спечелят, както им се иска.

2. Прекалено доверчиви са.
Не е лошо да имаш доверие в хората, но все пак съществува вероятност и да те измамят. И доверието е нещо, което има граници.

Неудачниците - продължава
 
Сряда е некомфортен ден за жените

Учени от Англия твърдят, че за жените най-некомфортният ден е сряда. Според тях жизнената енергия на човека достига минимума си в 15.30 часа  - ден сряда. Тогава дамите изглеждат уморени, видът на кожата им не е свеж. В средата на седмицата се забелязват и най-ясно последиците от бурни преживявания в почивните дни, особено ако са съпътствани с безсъние.
Твърде любопитен е фактът, че още в четвъртък се повишава желанието на жените за секс. Петък е един от най-приятните  дни за тези от тях, които са имали сексуални преживявания в четвъртък през нощта. А може би петък е щастлив ден и поради краят на работната седмица, който е по-очакван от дамите в сравнение с представителите на силния пол.

Сряда е некомфортен ден за жените - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68