Tyxo.bg counter
Интересно
Обичаи при даване на име

Според учените, първите имена на хора са взети от животниския свят. Първобитният човек вярвал в заклинателната сила на името. Затова наричайки се Лъв, Тигър, Вълк, той бил убеден, че ще придобие и тяхната сила, смелост, пъргавина и ловкост. Така уподобяването е един от основните принципи при именуването. Личното име, като най-употребяваната дума в живота на всеки човек, става носител на качество или положение за придобиване на ценни качества: сила, ловкост, ум, красота. Тези функции на името родителите използвали не само за да пожелаят на детето си най-доброто според собствената си ценностна система, но и за да привлекат положителни енергии, облагодетелстващи както именника, така и цялото семейство.

Обичаи при даване на име - още...
 
Цветове - сънища II част

Червено- за алхимиците червеното е цветът на фулминато- моментът, когато всички сили се обединяват, за да се превърнат във Великото творение (фиософския камък). В този контекст червеното изразява съзидателното начало, активността, пробуждането, стремежа напред. В отрицателния си аспект означава ярост, необуздани страсти, сексуалност, агресивност и властолюбие. Този цвят винаги предвещава, че сънуваното много скоро ще се сбъдне.

Зелено- зеленият цвят символизира природата, плодородието, душевното умиротворение и спокойствие. Това е цветът на развитието и растежа. Символизира вечно възраждащата се надежда, радостта, благополучието, светлите надежди. Обикновено ви предвещава материално благосъстояние и пари. В отрицателния си аспект ви предупреждава, че някой изпитва към вас завист, съперничество или ревност. Ако сънувате сън в зелено, ще се ядосате твърде скоро.

Цветове - сънища II част - още...
 
Цветове - сънища

Значения на цветовете според Нострадамус.

Виолетово- в сънищата виолетовото е най-висшият духовен цвят. Той означава мистичност, обединение с духовните сили на Вселената. Виолетовото отхвърля всякаква негативна енергия и влияние, осигурява хармония на личността и способност за достигане на Божественото откровение. Този цвят винаги е смятан за магически, символ на тайнсвеността и невидимите сили. Виолетовото означава, че сънят ви е пророчески.

Бяло- белият цвят е символ на чистотата и съвършенството, на светлината и духовното извисяване, символ на невиността. В сънищата често означава ново начало, нов път и нови стремежи, но също така и нови изпитания. Понякога той често ви предсказва печал и страдания, предупреждава ви за възможна измяна и лъжа. Достойнствата му са вярност и преданост, а недостатъците- нерешителност и равнодушие.

Цветове - сънища - още...
 
Тълкуване на сънища

Множество проучвания доказват категорично, че сънищата са един сигурен начин за общуване между вътрешното Aз и други страни на човешкото съзнание. В сънищата емоциите, преживяванията, обстановката са много по-ярки от реалността, която мозъкът възприема в будно състояние при нормални обстоятелства.
Много хора преживяват на сън неща, за които не са се замисляли даже, но нищо не е така случайно, както ни се струва, когато се опитаме да разтълкуваме сънищата, които невинаги сме наясно как да си обясним първоначално.
Съществуват много важни въпроси, когато се стремим да вникнем в съня си: какво означават нереалните създания, които се явяват в съня ни, как трябва да ги разбираме, как да тълкуваме поведението им, какво значат сменящите се картини и събития, защо веднъж сме участници, а друг път само наблюдатели и др.

Тълкуване на сънища - още...
 
Хороскоп

Разположението на небесните светила за деня и часа на раждане на даден човек, се нарича хороскоп. Чрез тези данни се изчислява асцендента (изгряващият зодиакален знак на източния хоризонт по време на раждането). На базата на хороскопите, астролозите правят предвиждания за съдбата на дадения индивид. Обикновено, обаче, под хороскоп се разбират наборът от тълкувания, които астролозите дават на разположението на небесните светила, и който често може да се намери в ежедневниците (най-вече таблоиди). Тези хороскопи обикновено са съставени от неясни изречения с двояко тълкувание.

Известният скептик Джеймс Ранди е показал колко лесно е хората да бъдат подведени от хороскопите. За целта той повтаря няколко пъти следния опит: представя се като астролог пред дадена аудитория. Раздава на хората хороскопи, след което отправя запитване до аудиторията дали хороскопът е правилен. 80% от запитаните отговарят, че хороскопът е дал поразително точна информация за тях. Накрая аудиторията разбира, че всъщност лекторът е раздал на всички хора един и същи текст, написан със словоформи, взаимствани от хороскопите във вестниците и др. Аудиторията на Ранди е била подведена от неясният и нееднозначен речник, с който астролозите си служат.

 
<< Start < Prev 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Next > End >>

Page 50 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68