Tyxo.bg counter
Интересно
Бременните да не спят по гръб

Според австралийските учени от Кралската болница в Сидни „Принц Алфред” бременните жени не бива да спят по гръб, тъй като тази поза повишава рискът от усложнения на бременността.
Медиците са стигнали до този извод, като изследвали 295 бременни жени, намиращи се в различен етап от износването на плода.
За 5-годишни наблюдения специалистите са изяснили, че привичката да се спи по гръб може да повиши опасността от мъртвородено дете шест пъти.

Бременните да не спят по гръб - продължава
 
Ако не ви се работи, гледайте животинки

Чувствате се изморени, работоспособността ви е ниска, а имате да свършите толкова неща.
Опитайте тогава дали работи изводът, който са направили учени от университета на Хирошима, Япония. Те твърдят, че работоспособността може да се повиши, ако в продължение на няколко минути се разглеждат картинки (снимки) с миловидни животни.
Учените чрез експеримент с участието на 48 студенти изучавали влиянието на положителните емоции върху дееспособността на човека. Малки котетата, сладки кученца, мечета и други животинки били разглеждани от 1/3 от участниците. Втората група разглеждали  фотографии на възрастни животни, а на третата част от участниците не давали да разглеждат никакви картинки.

Ако не ви се работи, гледайте животинки - продължава
 
Станете доброволци в полезна кауза

Според учени от САЩ заниманията с доброволческа дейност могат да ви осигурят здраве и щастие. Екип от Stony Brook University  е провел проучване сред 5000 американци.
Оказало се, че тези, които се занимават с различен вид благотворителност или се включват в доброволчески акции, били по-слабо подложени на стрес и имали значително по-добър сън.

Станете доброволци в полезна кауза - продължава
 
Какво подсказват аватарите

Сигурно всеки от нас има поне по една регистрация в социалните мрежи. Ако тепърва ще избирате своя аватар, може би трябва да имате предвид мнението на  учените от Шефийлдския университет. Те са провели изследване с участието на 5000 души, имащи профил в социалните мрежи. Доброволците са на различна възраст, от различен пол, имат различни професии и народности.
Изводите са твърде интересни. Оказва се, че всяка втора жена, която ползва фотография на друго лице, страда от затлъстяване. Четиридесет (40%) процента от жените, които не поставят в профила си своя снимка, се смятат за некрасиви.

Какво подсказват аватарите - продължава
 
Мъжки грешки

Случва се поведението на мъжа в едно семейство да провокира раздразнение у половинката, макар че представителите на силния пол никак не желаят да дразнят когото и да било. Група психолози сумират някои от типичните мъжки грешки, за които мъжете често дори нямат представа колко са дразнещи.

1. Неспособност за съчувствие. По-голяма част от съпрузите не се и сещат, че просто трябва да изразят съчувствие и с това да успокоят съпругата си. Те започват веднага да предлагат как да се разреши даден проблем или упрекват съпругата си, че не е намерила най-вярното решение. Едно търпеливо изслушване ще свърши по-добра работа.

Мъжки грешки - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68