Tyxo.bg counter
Интересно
Цветята ви помагат

Цветята във вашия дом могат да помогнат за установяване на хармония в него. Помислете какви цветя отглеждате и дали не бихте могли да направите още нещо, за да предпазите дома си от негативни влияния.

Кактусите са незаменим помощник в дом, където непрекъснато възникват кавги и недоразумения. Те съдействат да се успокои раздразнението, да се смири гневът. Според вярванията кактусите имат способност да се борят с нечистите сили. По тази причина е добре да се поставят на места, които имат контакт с външния свят – до вратите на жилището, на прозорците, в двора до входната врата и т.н.

Цветята ви помагат - продължава
 
Радвайте се на настоящето

Специалисти от Испания са стигнали до извода, че концентрацията в негативни мисли за миналото нанася непоправима вреда на здравето и пречи на хората да се наслаждават на настоящето.
Учени от University of Granada са изяснили, че хора, които често мислят за неприятни неща от миналото си, не само не могат да се наслаждават на настоящето, но и много често се разболяват от различни заболявания. Освен това те са по-чувствителни към болка и по-често имат ниско качество на живот.

Радвайте се на настоящето - продължава
 
Бъдете оптимисти

Замисляли сте защо оптимистично настроените хора успяват да съхранят доброто си настроение постоянно? Оказва се, че техният мозък работи по-особено и просто елиминира новините за лошите събития, а понякога и самите негативни събития, ако не ги касаят пряко.
Изследване, проведено в University College London, показва няколко интересни неща. От всички доброволци в проучването 80% първоначално отговорили, че не се смятат за оптимисти. На второ място тестовете и наблюденията показали, че оптимистично нагласените хора просто пропускат информацията за лоши събития.
Така например на участниците в експеримента предложили да оценят вероятността 80 лоши събития да се случат с тях. В списъка били и такива събития като развод, заболявания от рак и други.

Бъдете оптимисти - продължава
 
Розмарин за вашия мозък

Ако искате вашият мозък да работи на пълни обороти, вдъхнете ефирно масло от розмарин.
Американските учени съобщават в списание  Therapeutic Advances in Psychopharmacology, че в маслото от розмарин се съдържа компонент, който прониква в кръвта и стигайки до човешкия мозък, активизира неговата работа. Това тяхно откритие дава възможност да се проучват новите терапевтични възможности на розмарина, който отдавна се смята за лечебно растение.

Розмарин за вашия мозък - продължава
 
Гадание по елхата

Дори да не вярвате в гадания, можете да се позабавлявате, като проверите какво ще ви каже елхата за бъдещата 2012 година.
Изберете си 12клончета от елхата и ги номерирайте в ума си отгоре надолу, пък ако искате - пишете. Сигурно имате любима коледна играчка. Помолете близък човек от семейството да я закачи, където той прецени.

Клонче 1 – Вслушвайте се в съвета на любимия, даже да ви се струва, че не е прав въобще.
Клонче 2 – През цялата година любимият човек ще се опитва да ви превъзпитава. Не се противете, това е за ваше добро.
Клонче 3 – По време на командировка ще се запознаете с човек от другия пол. Той може да се окаже вашият постоянен спътник в живота.
Клонче 4 – Ще се запознаете с човек, който ще ви помага финансово през цялата година.

Гадание по елхата - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 51

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68