Tyxo.bg counter
Зодии
Риби

Риби – „Аз вярвам!”
от 20 февруари до 20 март
Видни личности: Айщайн, Ибсен, Виктор Юго, Шопенхауер, Максим Горки, Коперник, Рудолф Дизел, Рупърт Мърдок, Кърт Кобейн, Кърт Ръсел, Ева Лонгория и др.
Накратко: воден знак, управляван от Нептун и Юпитер, потаен, интуитивен, плах, чувствителен.
Ден: понеделник
Число: 3
Представителите на зодия Риби са под влиянието на две планети Нептун и Юпитер, като доминираща е първата. Нептун е причина за безпокойството, тайнственото вдъхновение, ясновидкските сънища, емоционалността на хората от този знак, а Юпитер дава на Рибите интуиция, мъдрост, набожност.
Макар и привидно спокойни, скромни и тихи Рибите са същества, раздирани от противоречия и несигурност, които изглеждат често уморени и тъжни. Този знак е също символ на човешка обич, самоотрицание, на предаността, достигаща понякога до саможертва. Рибите са сложни и противоречиви, те са ту в покой, ту в повишена емоционалност. Трудно поемат отговорност, безпокоят се да не бъдат измамени. Имат силна интуиция и предчувствие, но понякога не вярват в тях. Ако се осланят на интуицията си, могат да изумят останалите с някои свои решения, но всъщност се оказват много пъти прави. Рибите са прочути със своята проницателност. Те обичат и удоволствията, но и душевния покой дотолкова, че могат да станат апатични в името на спокойствието си.

Риби - продължава
 
Водолей

Водолей – „Аз знам!”
21 януари до 19 февруари
Видни личности: Ейбрахам Линкълн, Франклин Делано Рузвелт, Роналд Рейгън, Дмитрий Менделеев, Чарлс Дарвин, Петър Попангелов, Христо Стоичков и др.
Накратко: въздушен знак, подвластен на Сатурн и Уран; свободолюбив, интуитивен, интелигентен, непостоянен, дистанциран.
Ден: вторник, събота
Число: 4, 6, 8,
Представителите на зодия Водолей са под властта на две планети – Сатурн и Уран, макар че втората се смята за доминираща от много астролози. Сатурн е планета на миналото, на тъмните спомени, на тъгата и носталгията. Уран е една странна планета, даваща импулси на търсещите,откривателите, на хората с големи духовни ценности.
Под тези влияния Водолеят се оформя като личност, притежаваща интелигентност, свободолюбие, силна интуитивност, променливост и непостоянство. Той разбира другите хора някак интуитивно. Тази безкрайна възможност за общуване го прави уважаван и обичан. Това е и причина много хора да останат разочаровани от връзки с Водолей, който не се ангажира с чуждите чувства, ако те му пречат на свободата. Това, което той иска, е индивидуализъм и свобода на духа, без ограничения от обществото или отделен човек. Водолеите се съобразяват само със своя личен морал и чувство за отговорност. Те често изпреварват своето време, новатори са, без да са кой знае какви фантазьори.  Обичат да сътворяват различни неща и от сърце им се радват.  Противопоставят се на общоприетото, на рутината, на педантизма, на нерешителността. Всяко ограничение ги провокира да се противопоставят, но невинаги им стига смелост да направят открито това. Имат слабост към ексцентричното, неочакваното, окултизма, загадъчното.

Водолей - продължава
 
Козирог

Козирог – „Аз мога!”
от 22 декември до 20 януари
Видни личности: Сен Симон, Дизраели, Пастьор, Сезан, Утрило,  Матис,   Кеплер, Киплинг
Накратко: земен знак, подвластен на Сатурн, упорит характер, сериозен, целенасочен, малко консервативен.
Ден: събота
Число: 8

Представителите на зодия Козирог са под покровителството на  Сатурн, една твърде капризна планета. Смята се, че Козирог е най-устойчивият от всички знаци на Зодиака както физически, така и духовно. Хората от тази зодия са потайни, амбициозни, рядко живеят с илюзии и твърде реалистично гледат на живота. Те постоянно мечтаят да се издигнат в обществото и да бъдат оценени, но градят мечтите си на реална основа. С невероятна упоритост вървят напред. Могат да преодолеят много препятствия, водени от амбициите си. Нищо не може да обезсърчи Козирога, щом става дума за достигане на целта му. Малко са знаците на Зодиака, които до такава степен изпитват нужда да дадат смисъл на живота си, поне според собствените си разбирания. За Козирога е важно да си набележи цел. Тя дава смисъл на живота му, а ако няма такава в определен момент, той упорито ще мисли, докато я открие. Обича да организира нещата си така, че всичко да бъде подредено и точно. Когато постигне целта си, представителят на този знак може малко да се отпусне. Но това е миг почивка, докато си набележи някаква друга, важна за него цел. Втората половина от живота му е обикновено не тъй напрегната, както първата. Тя е по-спокойна, защото той вече е свършил много от значимите според разбиранията си неща, радва се на постиженията си, доусъвършенства ги.

Козирог - продължава
 
Стрелец

Стрелец – „Аз виждам!”
от 23 ноември до 21 декември
Видни личности:
Бетховен, Доницети, Лопе де Вега, Мария Стюарт, Сталин, Хайне, Марк Твен, Чърчил, Суворов
Накратко: огнен знак, подвластен на Юпитер, динамичен характер, свободолюбив, общителен, интелигентен, не търпи чужда власт.     
Ден: четвъртък
Число: 3, 4, 9

Представителите на зодия Стрелец са под закрилата на Юпитер - планета на сполуката, която управлява този зодиакален знак.
Това са хора, които имат вяра в себе си и нравствена твърдост. По-голямата част от тях са много интелигентни, обикновено са лидери. Това, което е същностна черта на Стрелеца, е голямото му свободолюбие. Той не понася ограниченията. Достатъчно е войнствен и ако някой се опита да му отнеме правото на свобода, може да се изправи пред един твърде брутален и непреклонен Стрелец. Това са родени борци и е трудно да се спечели битка срещу тях. Те знаят винаги какво правят и как да го направят.
Представителите на зодията много обичат да пътуват, да посещават непознати места. Те лесно се адаптират към всяко общество, което не означава, че се приобщават към него идейно. Просто са достатъчно толерантни, но ако решат, че  някоя компания не е за тях, нищо не може да ги застави да останат в нея. Стрелците изпитва ужас от досадата и предпочитат самотата, а те никога не скучаят, отколкото досадните личности. И все пак по-възможно е да изтърпят една досадна ситуация, отколкото застой. Те трябва да се движат, да действат. Имат изключителна наблюдателност и отлично чувство за ориентация. Където и да попаднат, не е възможно да се изгубят.

Стрелец - продължава
 
Скорпион

Скорпион – „Аз желая!”
от 24 октомври до 22 ноември
Видни личности:
Бизе, Вебер, Йохан Щраус, Имре Калман, Пикасо, Шилер, Волтер, Достоевски, Михаил Ломоносов, Тургенев, Стефан Цвайг, Албер Камю, Джеймс Кук, Мария Кюри, Аугуст Мьобиус, Мартин Лутер, Августин, Индира Ганди, Йордан Йовков, Павел Вежинов и други.
Накратко: воден знак, подвластен на Марс и Плутон, необикновен характер, силни, смели, интелигентни, интуитивни;властни, прикрити.
Ден: вторник
Число: 9
Представителите на зодия Скорпион са подвластни на влияние от две  планети: Марс и Плутон. От друга страна Скорпионът е воден знак, което всъщност е опозиция спрямо управляващите го планети. Това като цяло прави Скорпиона един много сложен, твърде привлекателен, но и твърде суров характер. Именно това е и причината мнозина да не разбират представителите на тази зодия и даже дори да не могат да се ориентират в същността им. Скорпионът притежава изключителна духовна сила, голяма интелигентност, упоритост и целеустременост, но от друга страна той е  силно раздразнителен. И тук е парадоксът. Околните не разбират, че тази раздразнителност не е насочена срещу тях. Те не подозират, че Скорпионът насочва своята раздразнителност сам срещу себе си. Най-яростният му противник всъщност си е самият той. Не е лесно да се проумее това, но е истина.  Винаги има нещо неопределено, затворено, тайнствено у един Скорпиона, даже когато външно изглежда спонтанен и искрен , той е резервиран и неспокоен. Това е начин на самозащита, тъй като марсианската му свръхчувствителност го подтиква към прекалено сложни анализи на ситуациите и поведението на околните. Това са изключително бързи процеси в съзнанието му и естествено, той включва защитната си система. Непредвидим е, ако наистина има реална опасност за него. И което е по-интересно, той никога не реагира, както повечето хора очакват.

Скорпион - продължава
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68