Tyxo.bg counter
Зодии
Везни

Везни – „Аз се колебая”
от 24 септември до 23 октомври
Видни личности:
Нобел, Ницше, Ганди  Вергилий ,Клемансо, Вато, Лист, Бриджит Бардо, Фара Диба, Стинг, Уил Смит, Слави Трифонов, Жан-Клод Ван Дам, Владимир Путин
Накратко: въздушен знак, подвластен на Венера, неуловим характер, но разумът е все пак на първо място; недостатъчно отговорни, поддаващи се на влияние.
Ден: петък
Числа: 6

Венера – това значи любов, красота, справедливост. Тя дава на този знак равновесие, мярка, хармония и справедливост. Родените под знака на Везни са елегантни и красиви. Техните хармонични качества ръководят живота им и предават истинско благородство на всяко тяхно действие. Дори когато са подтиснати от мъка или опиянени от радост, хората от тази зодия успяват да намерят вътрешно равновесие, което се изразява външно в поведението им. Родените под знака на Везни налагат около себе си една особена атмосфера. Трудно е около тях да възникнат дълготрайни и бурни конфликти. Това не означава, че се боят от борба. Не, поради своята духовна извисеност те използват цялата си енергия, за да избягнат остри сблъсъци. Обичат спокойствието около себе си. Изправени пред неблагоприятни ситуации, Везните умеят да приемат битката и отвръщат бързо, особено на непочтените удари. Те могат да вземат решения и да се придържат към тях с несъкрушима упоритост. Могат и да потърсят компромис, за да избегнат насилието.

Везни - продължава
 
Дева – „Аз анализирам!”

от 24 август до 23 септември
Видни личности:
Аристотел, Ришельо, Фарадей, Хегел, Кампанела, Иван Грозни, Хърбърт Уелс, Гьоте, Михаил Кутузов, Ръдърфорд, София Лорен, Грета Гарбо, Николай Гяуров
Накратко: Земен знак, подвластен на Меркурий; работливи, аналитичен и критичен ум; консервативни, педантични.
Ден: сряда
Числа: 5

Знакът на Дева е знак на действителния, установения порядък, на яснотата и определеността.  Представителите на този знак искат всичко да върви по точно установените правила, всяко действие да има своя собствена определена линия, непредвиденото ги тревожи. Трудно е за тях да се отдадат на някаква страст, която може да донесе неизвестности. Искат всичко да е под техен контрол, макар че не винаги успяват да постигнат това. Не понасят преувеличаването, липсата на мярка в поведението и думите. Обичат умереността, реда, чистотата, точността и имат силно чувство за мярка, което обикновено значи „златната среда”. Родените под знака на Девата мразят несигурността, ексцентричността, импулсивността, неяснотата. Техният девиз е: „Място за всяко нещо и всяко нещо на своето място”. За мнозина от тях този девиз, този вътрешен и външен ред се превръща в натрапчива идея, която понякога ги прави неприятни за околните. Девите си позволяват остро да критикуват всеки, които не отговаря на техните представи за морал, като могат да стигнат и до грубост. Макар и надарени с необикновена интелигентност, те нямат либерален дух.

Дева – „Аз анализирам!” - продължава
 
Лъв – „Аз заповядвам!”

от 23 юли до 23 август
Видни личности:
Франц Йосиф, Хайле Селасие, Наполеон I, Мусолини, Уолтър Скот, Бърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Хенри Форд, Алфред Круп, Алфред Хичкок
Накратко: Огнен знак, подвластен на Слънцето, бляскав, великодушен, с вкус към разкош и лукс, властолюбив.
Ден: неделя
Числа: 1,4

Лъвът е една от най-силните зодии в зодиака. Понякога е много трудно да бъдеш Лъв, но още по- трудно е да останеш приятел на Лъва. Той е човечен и това е една от най-силните му черти. Тази искрена човечност му носи симпатии и уважение. Около него всеки се чувства разбран, възроден, подпомогнат. Това са хора на добрата воля с твърде живи чувства - горещи, спонтанни, импулсивни. Лъвът притежава голяма духовна сила. Постъпките му са белязани с печата на неговата царствена власт, защото винаги действа със сигурност, без да отстъпва пред трудностите. Умее да подтикне и другите към действие, като винаги си запазва правото да се намеси, ако сметне за нужно. Той ръководи  по-добре, от когото и да било, и това не му носи никакви неприятности, защото хората го уважават.

Лъв – „Аз заповядвам!” - продължава
 
Рак

Рак – „Аз чувствам!”
от 21 юни до 22 юли

Видни личности:
Юлий Цезар, Гарибалди, Пърл Бък, Херман Хесе, Марсел Пруст, Жан Жак Русо, Жорж Санд, Хемингуей, Пучини, Екзюпери, Васил Левски, Иван Вазов и др.
Накратко: Воден знак, подвластен на Луната, труден характер, интуитивен, чувствителен, изключително паметлив, с чувство за хумор, но и раздразнителен, потаен, егоцентричен.
Ден: понеделник
Числа: 1, 2, 7

Ракът е най-странният знак в зодиака, защото Луната му влияе по различен начин в зависимост от фазите си. Луната, повелителка на природните сили, на сантименталния живот и на чувствителността, дава толкова разнообразни импулси на родените под знака на Рака, че те стават понякога напълно неразбираеми за околните. Тя ги дарява с невероятна подвижност на ума, с интуиция, която е почти гадателски дар, с качествата на медиум, които обричат Раците понякога на голямо нервно напрежение.
Ракът е човек с изключително въображение, което стига до границата на раздвоението. Това невероятно мислене, съчетано понякога с несъобразителност, силно дразни в определени моменти околните. Човек трябва или да се откаже от логиката и разума, за да живее в разбирателство с един Рак, или трябва да разбере, че това са хора с голяма искреност, но и с голямо непостоянството. Ракът не симулира, не се инати нарочно, той просто си е такъв. Ракът от дете не познава нито минутка покой. Всеки факт, всяко същество, всяко събитие за него е нещо интересно и ако някой пречи на този му интерес, може да се натъкне на един много раздразнителен, обиден, дори отмъстителен Рак. Малко по-късно, когато поотрасне, Ракът започва да се държи по-различно. С него може да се обсъжда, той може да приеме чуждо мнение, което обаче не значи, че това е лесно.

Рак - продължава
 
Близнаци

Близнаци - "Аз мисля!"
22 май - 21 юни
Видни личности от тази зодия:
Нерон, Артър Конан Дойл, Боб Дилън, Джон Кенеди, Флеминг, Мерилин Монро, Розалин Ръсел, Пол Гоген, Рудолф Валентино, Томас Харди, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски  и др.
Накратко: Въздушен знак, подвластни на Меркурий, жизнени, контактни, доброжелателни, либерални, но и нетърпеливи, повърхностни, двойствени, дребнави
Ден: сряда, неделя
Числа: 3, 5, 12, 18

Родените под този знак са значително  противоречиви личности, те самите не знаят понякога какво точно искат. Сами си противоречат както в чувствата си, така и в целите, които си поставят. Станат ли обаче наясно с желанията си, ги преследват, докато успеят. Близнаците не се радват на голямо доверие от заобикалящите ги, дори понякога загубват спечелено вече доверие само защото техните противоречия плашат и отблъскват хората. Те имат положителни качества, като: находчивост, способност да се ориентират добре, реагират бързо, умни са, но същевременно проявяват странен мързел и стремеж да нарушават правилата. Такова е отношението им и към личните им финанси. Обичат парите, стремят се да ги изкарват, не се притесняват никак по какъв начин ще ги получат, а ги пилеят за крайно неразумни неща. По отношение на парите жените са значително по-разточителни, докато мъжете често проявяват стиснатост.

Близнаци - продължава
 
More Articles...
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 2 of 3

Лунни фази

Valid XHTML & CSS | Template Design LernVid.com and ah-68